• İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C

Hüseyin Akın: İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz?

Hüseyin Akın: İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz?
Alaattin Karaca güzel soru soran bir yazar. Soru sormak kolay bir şey değil. Birçok insanı bir anda kendinize düşman kılabilirsiniz.

Soruda cevapta aleni olan şeyin gizli gizli sırıtışı vardır. Birçok kişiyi huylandırıp rahatsız eden de budur zaten. ‘Sen şimdi durduk yerde bu soruyu niye soruyorsun?’ diye sorarlar adama.

Konuya ortadan girelim. Sorulardan biri şu: “Peki bu sayısal artış, kurumsal imkânları arkasına almış onca etkinlik, ülkede bir edebi/fikri bir iz bırakabilecek mi ya da bir güce sahip mi?” Alaattin Karaca gazetesindeki köşesinde muhafazakâr ya da İslamcı denilen kesimin iktidarın kendilerine verdiği imkânları da kullanarak geçmişte sanat/edebiyat alanında yaşadıkları ‘ötelenme’ ve ‘dışlanma’ya son vermek, kültürel bir hamle yapmak istediğini ve bu imkânlarla yurdun dört bir yanında etkinlikler düzenlediğini ifade ettikten sonra yukarıdaki soruyu soruyor. Kitaplarınız, dergileriniz ne kadar okunuyor, etkinlikleriniz ne denli ilgi görüyor? diye haklı olarak soruya yeni sorular ekliyor.

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/1746657/huseyin-akin/istediginiz-sorudan-baslayabilirsiniz

Bu haber toplam 505 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim