• İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Hüseyin Akın: Keşkeler

Hüseyin Akın: Keşkeler
Öğretimi eğitimin önüne aldığımız için okullar çoğalıp, okuryazar oranı arttığı halde cehalet zirve yapıyor.
Cehaleti mektep görmemek, diploma sahibi olamamak sandığımız için yanılgılarımız artıyor. Yanılmayı çok sıradan bir şey haline getirmeseydik dikkatli olmayı kaderimizi oluşturmakta çok mühim bir unsur kabul ederdik. Dini dindarlık yaftasını gönül tahtamıza çivilemek için değil de şahsiyetimizin bir parçası haline getirseydik, bu kadar vaize iş düşmeyecekti. 
 
Susan vaizlerimiz olsaydı, kelimelerden tasarruf yapıp, kelimesizlikten kıt imkânlarla derdini anlatamayanlara o kelimeler verilseydi derde derman olurduk. Okumayı sadece gazete, dergi ve kitapla sınırlamayıp tabiat ve insan okumaları da yapsaydık kâinatın tirajı her gün biraz daha artmış olurdu.
 
Siyaseti değil hakikati arasaydık, siyaset için değil hakikat için kavga etseydik, günahlarımız belki de çoktan bağışlanmış olacaktı. Başkasına Kur’an okuduğumuz kadar Kur’an’ı kendimize okusaydık çoktan kâmil insan olmuştuk. Birbirimize harcadığımız nefret enerjisini İslam ve insan düşmanlarına harcasaydık Allah huzuru iç odamıza soğuk kış gününde soba gibi kurardı. 
Kendimizi karşımızdakini yanlış anlamaya zorlamak yerine nefsimizi bir kenara koyup anlamaya çalışsaydık şimdi idrakimiz bize bu denli ihanet etmezdi. Giyim kuşam tartışmasına ayıracağımız vakti, açları doyurmaya, yoksulları giydirmeye ayırsaydık, muştu meleğimiz yere inerdi. Patronumuza, amirimize gösterdiğimiz saygıyı ve hata yapmama hassasiyetini Allah’a gösterebilseydik, kabir korkumuzu bile yenerdik. Gıybet, dedikodu, boş konuşma, iftira gibi başkaları üzerine odaklanma gerektiren hak ihlallerini yapacağımıza hiçbir şey yapmayıp sadece ama sadece sussaydık o bile yeterdi. 
 
 
Bu haber toplam 642 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim