• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Hüseyin Akın: Siz Okuyasınız Diye Yeni Bir Kitap Daha Çıktı: Kanlı Tarih Atlası

Hüseyin Akın: Siz Okuyasınız Diye Yeni Bir Kitap Daha Çıktı: Kanlı Tarih Atlası
Şair Hüseyin Karaca ile 15 yılı aşkın bir tanışıklığımız, ondan da öte bir dostluğumuz var. Bu dünyanın mesajını iyi kavramış olmalı ki yaptığı hiçbir şeyi abartmayan, yazdıklarını bağırmayan bir tarafı var.

Öne atılmak için gayret sarf etmez, yeri neresi ise oradadır. Yazdıklarına çok yakın bir yerde oturur. Adaletli olmayı hayat boyu üzerine titrenecek bir haslet bellediğinden haksızlığın hep karşısında ve haklının yanında olmuştur. Bedel ödemek ve de kaybetmek pahasına yapmıştır bunu. Onun 2011 yılında çıkan ‘Hayret Makamı’ isimli şiir kitabını bilenler bilir. İçten, derin ve de mahcup bir eda ile sessizliğe yaslanmış şiirlerdi bu şiirler. O günden bugüne içinde çok şiirler büyütüp çoğalttı. Dergilerde öyle çok sık göremesek de bu şiirleri uzun zamana yayılmış bir dinamizme sahipti. İlk şiir kitabından tam yedi sene sonra ikinci şiir kitabıyla okuyucusunu selamladı şairimiz: Kanlı Tarih Atlası. İki bölümden oluşan kitabın birinci bölümü düne ait duyguların bugüne yansıyan izdüşümü mahiyetinde. ‘Hayret’ başlıklı ilk bölümde bu özellikte on bir şiir yer alıyor. “Ağır aksak akan / yaşlı bir ırmak gibi / dayanmış bastonuna ayak sürüyor hayat.” Şairin dünyasından görünen yaşlı ve mecalsiz bir hayat yukarıda bahsettiğimiz ‘dünyanın mesajı’nı çok iyi kavradığının da resmidir. ‘Ölüm’ nerdeyse her adımda şairin adımlarını takip ediyor. “Nasıl taşırdı hayat ölümler olmasaydı / ölümler olmasaydı bu kadar yükü”, “istersen canını tak dişlerine / heybende ölüm taşı istersen”, “kaç eder bir ömre ölüm eklersen”. Ucunda ölümün olduğu bir dünya üzerine çok hesap yapmak da çok akıllıca bir şey olmasa gerek. Bunun böyle olduğunu ‘uzun, uykusuz bir gece’ olarak tavsif ettiği dünya hayatının hallerinden çıkarıyor şair. 

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/1542124/huseyin-akin/siz-okuyasiniz-diye-yeni-bir-kitap-daha-cikti-kanli-tarih-atlasi

Bu haber toplam 487 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim