• İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Hüseyin Akın: Sorunların Anası: Kapitalizm

Hüseyin Akın: Sorunların Anası: Kapitalizm
Başımızı ağrıtan meseleler bir başımızın olmamasından kaynaklanıyor, diyenleri çok işittik.Canımızı yakan problemler cana yakınlığımızın, can sıkıntımıza galebe çalmasının sonucudur diyenler de cümlelerini kurup kayıplara karıştılar.

“Dünya kötüye gidiyor” cümlesi insanın sorumluluğunu ıskalamak üzere kurulmuş bir bahane cümlesidir. Problemi yanlış yerde aramak bugünün bir başka problemi.

Ne eğitim ne aile ne de ekonomik-sosyal çarpıklıklar bugünün meselelerini açıklamaya yeterli değildir.

Dini yapımızın, ahlak sistemimizin ve geleneksel hayatımızın toplumsal huzur ve esenliğimize beklenen tesiri yapamaması karşıt cereyanlarla baş edebilme mukavemetimizi yitirmemizle yakından ilgilidir.

Kapitalizm tüm dünyayı, başka bir alternatif düşünmeyecek biçimde tesiri altına almıştır.

Değil İslam, kendisine rakip olabilecek komünizme karşı bile hayat hakkı tanımayan kapitalist sistem komünizme karşı sağcı muhafazakâr kesimleri yanına çekmeyi de başarmıştır.

1950’li yıllarda kurulan “Komünizmle Mücadele Dernekleri” Amerika çıkarlarına hizmet edip ülkemizde de Amerika muhiplerinin sayısını artırmaya hizmet etmiştir.

Bugün bütün dünyayı kendi emellerine boyun eğen şahsiyetsiz ve köksüz yığınlara dönüştüren kapitalizme karşı örgütlenen bir yapı ya da disiplinden bahsedebilir miyiz?

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/2929804/huseyin-akin/sorunlarin-anasi-kapitalizm

Bu haber toplam 310 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim