• İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Hüseyin Akın: Sosyal medya özgüveni

Hüseyin Akın: Sosyal medya özgüveni
Sosyal medya deyip geçmeyin. Bilinçaltı yığınakları bu mecralarda ortaya çıkıyor. Yazılı ve görüntülü medya vaziyet almaya, pozisyon belirlemeye daha müsaittir.

Sosyal medya halin gelişine göre tavır geliştirip durum ortaya koyar. İnsanlar bu ortamlarda kahvede konuşur gibi çekincesiz ve de rahat yazıştıklarından gerçek niyetlerini de saklama gereği hissetmezler. Herkesin gördüğü ve ‘işin doğasında bu var’ deyip geçiştirdiği durum şu: Kimimiz kimimize karşı olağanüstü bir özgüvene sahip. Bu özgüven istiğna duygusunu da beraberinde getiriyor. Özgüven patlaması yaşayan kesimler önlerine gelen herkesi itham edip ezme hakkını ellerinde barındırıyorlar. Dilediklerini suçlayıp dilediklerini mahkûm edebiliyorlar rahatlıkla. İnsaf çoktandır ortalıkta gözükmüyor. ‘İzan’ denilen haslete kimsenin ihtiyacı yok. Onlara sorarsanız temizlenip arınıyoruz. Bana sorarsanız tek kelimeyle dağılıyoruz! Meşrep birliktelikleri hiç bu kadar davaya dâhil edilip dinin aslından sayılmamıştı. Daha açık konuşmak gerekirse, birbirleriyle dünyalık meselelerde iyi anlaşan kişilerin birliktelikleri bir davanın temsili ya da ulvi bir fikrin yaşatılması idealine hamledilebiliyor. Hâlbuki ortada meşrebin mezhepleşmesi gibi garip bir durum mevcut. Kin, nefret ve çekememezlik neredeyse temel besi kaynakları haline gelmiş. Sosyal medya cami olsun demiyoruz, lakin hiç olmazsa inanç ve ahlâk zaviyesinden kendi bünyesine uymayanlara nasıl ‘ağyarını mâni’ ise müşterek hassasiyetlere sahip olan kişiler noktasında da ‘efradını câmi’ olsun.

 

NESİLLERİ KAYBETMEDEN

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk geçtiğimiz günlerde Başkent Öğretmenevi’nde Eğitim ve Okul Liderliği Çalıştayı’nda son derece önemli tespitlerde bulundu. Okulun canlandırılması üzerine söyledikleri bir o kadar önemliydi. Öğrencilerin okullarda fazla ders yükü altında bunaldıkları ve okuldan soğudukları bir gerçek. Sayın Bakan bu durumu görmezden gelmiyor ve çözümün altını çiziyor: “Eğer biz okulu yaşayan bir yere dönüştürürsek ve çocukların sanki bir pazarın ortasındaymış gibi, sanki bir lunaparktaymış gibi, sanki sokakta oynuyormuş gibi, sanki arkadaşlarıyla bir kar öbeğinin üstünde kayıyormuş gibi hissettirirsek, okul canlanır.”

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/1707683/huseyin-akin/sosyal-medya-ozguveni

Bu haber toplam 495 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim