• İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Hüseyin Akın: Yazmaktan ötesi yok

Hüseyin Akın: Yazmaktan ötesi yok

Edebiyat ve sanat âleminde ne olup bittiğini merak eden var mıdır hâlâ bilmiyorum. Eminim benim gibi çölde vaaz ettiği duygusuna kapılan çok kişi vardır. Konuşurken birbirimizi dinliyoruz mu ki yazarken birbirimizi takip edip yazılanlara göz kulak olalım. Elbette ramazan rahmet ayı, tabii ki ümitsizlik girdabına kapılmamamız lazım. Geçen gün bir kitapçı dükkânını gezerken sevgili dostum Cengizhan Orakçı yemin eder gibi elinin biri kitaba yaslı biçimde şöyle demişti: “Kitaplara tutunarak yaşıyorum!”

Kitap engelli rampası gibi. Kimimizin yürüme, kimimizin görme ve işitme, kimimizin de düşünme engelini ortadan kaldırıyor. Yedi İklim Yayınları’ndan bana “sana seslenmek istedim” şiir kitabını gönderen Fatih Memiş adeta bir mektup sıcaklığında dertleşmek istiyor: “İşte bu eksilen ben / Kendi oyununa yabancı / Ve gereğinden fazla dalgın” derken aynı tutunma duygusunu yaşıyor gibi. “Üstelik Sarışın” kitabıyla ilk şiir kitabını okuyucuyla buluşturan Cengizhan Genç’in, “Bazı insanların bildiği bazı yağmurlar yağıyordu / Yuvarlanarak tamamlanan bir şeyin / Şaşırtıcı dengesizliğine” dizelerinde okuyucu ile orta bir yerde buluşma arzusunu hissettim. Bazı yağmurları yazanla okuyan müşterek bilirler, yanlış değil.

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/2506296/huseyin-akin/yazmaktan-otesi-yok

Bu haber toplam 385 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim