• İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Hüseyin Besli: Atatürk ile dövülmek

Hüseyin Besli: Atatürk ile dövülmek
Mustafa Kemal’in iktidarı (1923-1938) on beş yıl sürdü. On beş yıl içinde icat ve tahkim edilen Atatürkçülük ile 18 yıldır kesintisiz iktidarda olan bir partinin (Ak Parti) mensupları hâlâ dövülmeye devam ediyor.

Eğer öyle olmasaydı, geçen yazımızda da belirttiğimiz üzere bir şehrin Ak Partili belediye başkanı Atatürkçülük üzerinden kendisine yöneltilen tehdit ile hareket etmezdi.

Şimdi meseleye biraz daha dikkatli bakalım isterseniz.

İsmail Saymaz isimli birisinin bir televizyon kanalında, “Bu ülkede namaz kılınıyor, ezan okunuyorsa Kemalistler sayesindedir.” şeklindeki absürt açıklamasından sonra Nihal Bengisu Karaca 6 Ocak tarihinde ‘Kemalizm’den peri masalı yaratarak mı toplumsal konsensüsü oluşturacaksınız?’ başlığıyla yazdığı yazısında diyor ki;

Kemalizm=Atatürk değildir.

Bu tespit şöyle bir köşede dursun.

Şimdi size bazı tablolar sunmadan önce Kemalizm’i üreten ve geniş kitlelere yayan kurumların başında gelmesi münasebetiyle maarif sistemimizin kurucu unsurlarından olan Hasan Ali Yücel’in 1936 yılında ‘Nutuk’un okunmasından sonra yazdıklarını hatırlatmak istiyorum:

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/huseyin-besli/ataturk-ile-dovulmek/haber-1038068

Bu haber toplam 464 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim