• İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Hüseyin Öztürk: Dik durmazsak sürekli çelme yeriz

Hüseyin Öztürk: Dik durmazsak sürekli çelme yeriz
Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin dümenine geçmesine kadar neredeyse 70-80 yıl sürekli Batı’nın ayak oyunları arasında bocalayıp durduk.
Yakın tarihe yolculuk edip baş ağrıtmayalım ama kısaca şunu söyleyelim.
 
Siyasi, askeri ve ekonomik darbelerin, ihanetlerin, alçaklıkların bütününde içeriden verilen tavizlerle Batı’nın sürekli dövdüğü devlet olmaktan yıllarca kurtulamadık.
 
Şöyle okkalı bir şekilde yani Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan gibi Batı’ya kafa tutan bir lidere sahip olamadığımız için “Siz lanetlikler kimsiniz” diyemedik.
 
Devletler ekonomik ve askeri açıdan ne kadar güçlü olursa olsun, esas güç sahibi o ülkenin lideri ve yönetim kadrosudur.
 
Avrupa ve Amerika yıllar sonra karşılarında ilk defa güçlü bir devlet ve lider gördü. Erdoğan onlara dünyanın beşten büyük olduğunu söyledi.
 
Ak Parti iktidarına kadar iş başına gelen hükümetlerin ekseri kısmı, bırakın kafa tutmayı, “emriniz efendim” buyruğu aldıkları için boyun eğerek memleketimizin, milletimizin yıllarını heba ettiler.
 
Hamdolsun şimdi artık bağımsızlığımıza karşı yapılan ihanet plan ve eylemlerine karşı müsamaha göstermeyecek bir iradeye sahibiz.
 
Her ne kadar muhalefet, dış güçlerden aldıkları desteklerle bu iradeye karşı açık veya gizli mukavemet gösterseler de devlet-millet bütünlüğü karşısında yalnız kalmaktalar.
 
¥
 
Her zaman söylüyoruz, devamlı da söylemeliyiz. Memleketimizin ve milletimizin kurtuluşunu Batı’dan bekleyenler-isteyenler ile bunları destekleyenlere şu gerçeği, Erol Güngör’ün ifadeleriyle hatırlatalım.
 
-“Batılılar Türkleri iki bakımdan kendi varlıkları için ciddi tehdit olarak tanırlar.
 
Türkler her şeyden önce Hıristiyan inancı ve medeniyeti için en büyük rakip olan İslam medeniyetini temsil ediyorlar.
 
İkincisi, Türkler bu medeniyetin temsilcisi olarak Hıristiyan dünyası nazarında diğer Müslümanlardan çok farklı bir mevkide bulunuyorlar”.
 
Bu haber toplam 311 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim