• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Hüseyin Öztürk: Ekran ve Akran Zorbalığı

Hüseyin Öztürk: Ekran ve Akran Zorbalığı

Bir vakte erdi ki bizim günümüz 

Yiğit belli değil mert belli değil 

Herkes yarasına derman arıyor 

Deva belli değil dert belli değil. 

(Aşık Ruhsati)

Aşık Ruhsati 1835-1911 yılı arasında yaşadığına göre demek ki her devirde insanlık, insanlıktan devrilip gitmekteymiş.

Günümüzde kiminle konuşsak, insanlığın yerlerde süründüğünden, kimsenin kimseye sevgisi, saygısı kalmadığından, küçüğün büyüğün bilinmediğinden dem vuracaktır.

Söyleyenler de dinleyenler de “haklısın” yahut “haksızsın” diyenler de suçlananlar da suçlayanlar da bizleri değil miyiz?

Bilinen bir hakikat varsa o da şudur.

İnsanlığımız insanlıktan soyutlanıyor ve ortaya sadece yiyen, içen, dolduran, boşaltan, kazanmadan harcayan, sürekli değişiklik arayan, bunun için de serseri mayın gibi nerede ne zaman patlayacağı belli olmayan birer kadavra haline getirilmek isteniyoruz.

Bu halin baş müsebbipleri ekran ve akran zorbalıklarıdır. Kapitalizmin tek hedefi, insanı sınırsızca tüketen köleler haline getirmektir.

…………………..

Ekrandan kastedilen, televizyonlarla birlikte görüntülü ve sesli tüm cihazlardır.

Akran zorbalığı ise her yaştan insanların; “arkadaş, dost, kardeş” gibi kutlu kavramlarla birlikte olup da birbirlerinin iç ve dış hallerini, sosyal medya denilen şeytan gayyasında, kim ve neci oldukları belli olmayan milyonlarca insanla paylaşmak ve yaymaktır.

Elbet istisnalar vardır ama televizyonlar başta olmak üzere, ekranlı tüm cihazlarda izlenen hemen bütün filmler, diziler, oyunlar, müzik programları ve bunların arasındaki reklamların tamamı, insanın sadece cüzdanına göz diken, vicdanını körelten modern hırsızlar-soyguncular ve arsızlardır.

- Efendim kimse kimseyi bir şey izlemek için zorlamıyor, neden zorbalık olsun, faşizm olsun”? Doğru! Kimse kimseyi zorlamıyor.

Bunu söyleyenler lütfen önce kendilerine sonra aile üyelerine sonra içinde yaşadıkları çevredeki insanları bir gözlemlesin bakalım, kaç kişi iradesiyle hareket edebiliyor.

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/huseyin-ozturk/ekran-ve-akran-zorbaligi-29152.html

Bu haber toplam 323 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim