• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Hüseyin Öztürk: Geniş coğrafyamızdan bir avuç coğrafyamıza

Hüseyin Öztürk: Geniş coğrafyamızdan bir avuç coğrafyamıza
Devlet-i Aliye’nin yüzölçümünün 24 milyon metrekareye ulaştığı, devletimize ve milletimize dost tarihçiler tarafından kaydedilmektedir.

Böylesine büyük bir coğrafyadan, 780 bin metrekareye nasıl gelindiği üzerine ise yüzlerce eser yazılmalıdır.

Bugün geniş coğrafyamız, TİKA’nın çalışmalarıyla “gönül coğrafyamız” olarak zikredilmekte, “kardeşiz yahut kardeştik” hukuku içerisinde ilişkilerimiz sürmektedir.

Yanılmıyorsam gönül coğrafyamız üzerinde 52 ülke vardır. 52’si de hâlâ bağımsızlık mücadelesi vermekte ve parçalayanlar tarafından sömürülmektedirler.

¥

Böylesine geniş bir coğrafyada tek bağımsız ülke olarak biz varız. Bizim de bağımsızlığımıza karşı Haçlı Batı ile içimizdeki uşakları mücadele etmektedirler.

Bağımsızlığımız zerre akamete uğrasa, leş kargaları gibi tüm Batı üzerimize çullanacak ve yerli aktörleriyle ellerinden geleni artlarına koymayacaklardır.

Topraklarımız üzerinde; “Bayrağı, Milleti, Vatanı, Devleti ve Dini” için yaşayan sağduyu sahibi milletimizi Haçlıların anlaması beklenmez ama hiç olmazsa bunlara yardım ve yataklık eden bazı siyasi zavallılar bilse istiyor insan.

Belki bir faydası olur diye ülkemizin ve milletimizin istiklali uğruna neler yaşandığına dair tarihten vakıalar aktaralım.

¥

Alman Binbaşı Hachwaechter’in 11 Kasım 1912 tarihli günlüğünden:

“Hiçbir yerde su bulunmadığından askerler pis su birikintilerini içiyor. Bulaşıcı hastalıklara, soğuğa ve açlığa artık uzun süre dayanamazlar.

Açlıktan baygın düşmüş olanlar da kolera hastası kabul ediliyor, çoğu kez, adamın üzerine ‘gerçekten ölmüş mü’ diye muayene edilmeden kolera kireci dökülüyor.

Kireç adamın çukura kaçmış gözlerini yakıyor, biraz daha yaşamak isteyenler, dehşetle etrafına bakınıyor ama ancak bir dakika”.

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/huseyin-ozturk/genis-cografyamizdan-bir-avuc-cografyamiza-29505.html

Bu haber toplam 268 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim