• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Hüseyin Öztürk: Güç silahta ve cüzdanda değildir

Hüseyin Öztürk: Güç silahta ve cüzdanda değildir
Güç silahta ve cüzdanda değildir. Güç vicdanda ve imandadır. Bunun en güzel ispatı 28 Şubat dönemi ve sonrasıdır.

1000 yıllık diye yola çıktılar, iki yılda maddi manevi varlıklarıyla göçtüler. Ölenler ne halde bilmeyiz ama kalanlar toplumun içine çıkacak durumda değiller.

Devri zamanlarında milleti ve devleti avuçlarında tesbih gibi ezeceklerini, sallayacaklarını, işlerine gelmeyince misket gibi oynayacakların zannederek, devletin ve milletin geleceğini mahvetmek üzere harekete geçmişlerdi.

Bellerindeki silah milletin silahıydı. Cüzdanlarındaki para milletin parasıydı. Hüküm sahibi oldukları; makam, mevki, araç, gereç ve bilumum ihtiyaçlarını giderdikleri her türlü istek ve arzuları, devletin kasasındandı.

Böyle olunca bunlara kimin gücü yeterdi. Düşmanlar için üretilmiş tanklar, toplar ve tüm ateşli silahlar, milletin üzerine doğrultulabilirdi.

Silah bunların değil miydi? Devletin sahibi bunlar değil miydi? Haliyle millet kim oluyordu? Hukuk mu dediniz. O da neydi? Hukukun adı şiddetti.

…………………..

Güçlüydüler, zengindiler. Kendileri dışında karşılaştıkları insanlar, onlar için köle gibi idare edilmesi gereken canlılardı.

Hele bunların; Allah, Ezan, Kur’an, Cami diyen ve bu hususta konuşan, yazan, okuyan, akademisyen, gazeteci, siyasetçi, iş insanı, memuru, amiri, külliyen zararlı yaratıklardı ve yok edilmeleri elzemdi.

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/huseyin-ozturk/guc-silahta-ve-cuzdanda-degildir-31430.html

Bu haber toplam 252 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim