• İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C

Hüseyin Yağmur: Şehri Ramazan: Edep İle Giren Lütuf İle Çıkar

Hüseyin Yağmur: Şehri Ramazan: Edep İle Giren Lütuf İle Çıkar
Üsküdar'da kabri bulunan evliyanın ulularından Aziz Mahmut Hüdai Hazretlerinin türbesinin girişinde küçük ama çok anlamlı bir uyarı yer alıyor: Edep ile gelen lütuf ile gider.

Bugün itibarıyla Ramazan-ı Şerif'e girmiş bulunuyoruz. Yeryüzü Ramazan-ı Şerif'in aydınlığıyla yıkanacak ruhlar arınacak.

 

Aynı kural Ramazan-ı Şerif için de geçerli: Edep ile giren lütuf ile çıkacak.

………………………….

 

National Geographic Dergisi'nin editörü bir yazısında ‘İnsan yediğidir' diyordu. Bu biyolojik, fizyolojik olarak böyledir. Hatta dini anlamda da haram ile beslenen vücut ile helal ile beslenen vücut organizmaları dahi farklıdır. Hazık doktorlar bunu ispat edebilirler.

 

Şimdi insanın yemeyerek başka insanlardan ayrı düştüğü yeni bir iklime adım atıyoruz. Yemedikçe farklılaşacağız, Allah'a yakınlaşacağız.

………………………….

 

On bir ayın sultanı olan Ramazan-ı Şerifin Osmanlı toplum hayatında apayrı bir yeri vardır. Ramazan-ı Şerif Kuran-ı Kerim'de ismi geçen yegâne aydır. Yine bu ayda Kuran-ı Kerim nâzil olmaya başlamıştır. Bu sebeple Osmanlı toplumu Ramazan'da Kuranla ilişkisini artırırdı. Özellikle selâtin camilerin her bir köşesinde mukabeleler okunur, tefsir dersleri yapılır, halka yönelik dini vaazlar verilirdi. 

 Devamı: http://www.yenisoz.com.tr/sehri-ramazan-edep-ile-giren-lutuf-ile-cikar-makale-30300

Bu haber toplam 1099 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim