• İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

İbrahim Karagül: Cemal Kaşıkçı cinayeti bir DEAŞ zihniyetidir. O uçakla kaç ülkeden suikastçılar getirildi? BAE-İsrail sabotajı: Bu da Rus uçağı senaryosu mu?

İbrahim Karagül: Cemal Kaşıkçı cinayeti bir DEAŞ zihniyetidir. O uçakla kaç ülkeden suikastçılar getirildi? BAE-İsrail sabotajı: Bu da Rus uçağı senaryosu mu?
Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’ın İstanbul Konsolosluğu’nda vahşi biçimde öldürülmesi, dünya genelinde örneğine çok az rastlanan bir barbarlıktır. Bir DEAŞ zihniyetidir, bir Ebu Gureyb yöntemidir.

Öldürülme şekli açıklandığı gibiyse, bir devletin, bir yönetimin nasıl çetegibi hareket ettiğine, bir terör örgütü gibi hareket ettiğine dair ürperticibir gerçekle karşı karşıyayız.

Bu katliam, S. Arabistan yönetimine, daha çok Veliaht Muhammed bin Selman’a muhalif olanların nasıl susturulduğunun, yok edildiğinin, işadamlarının ve din adamlarının nasıl rehin alınıp şantaja maruz bırakıldığının, bundan sonra daha neler yapılabileceğinin açık örneğidir.

İstanbul’daki cinayet kimlere ne anlatıyor?

Kaşıkçı’nın Türkiye’de, İstanbul’un göbeğinde bu şekilde öldürülmesi, ülkemizin onuruna vurulmuş çok ağır bir darbedir. İstanbul’un bir istihbarat operasyon merkezine dönüştürülmesi, bir terör operasyonuyla lekelenmesi, güvenilir şehir olma, özgürlük alanı olma haline saldırıdır.

Çünkü İstanbul, Arap düşünürler için, Müslüman düşünürler için güvenli bir limandır, bir sığınaktır, bir özgürlük alanıdır. Bu cinayet Türkiye’nin, İstanbul’un bu özelliğine de saldırıdır. Belki bu da amaçlanmıştır. Kaşıkçı olayı, bundan sonra Arap düşünürlere, muhaliflere Türkiye’de yeni operasyonlar yapılacağının işaretidir.

Bu bir İsrail yöntemi: O uçakla kaç ülkeden suikastçılar getirildi?

Onları bu ülkede barınamayacak, bu ülkeye sığınamayacak hale getirmek istiyorlar. Bu dikkate alınmalı, önlemler geliştirilmelidir. Örtülü operasyonları açığa çıkarılacak bir nevi istihbarat avıyürütülmelidir. Uçakla suikastçılar yollayıp adam kaçırma, öldürme, Türkiye’nin hazmedebileceği bir durum değildir.

Rehin alma, kaçırma ya da cinayet, açık biçimde İsrail istihbaratı yöntemidir. Muhammed Bin Selman ve BAE Veliahtı Muhammed Bin Zaid, zaten her yerde İsrail istihbaratı ile, ABD ve İngiliz istihbaratı ile ortak çalışıyor. O gün uçakla İstanbul’a gelenlerin tamamı Suudlu muydu? Yoksa İsrailli, BAE’liler, Mısırlılar da var mıydı, açığa kavuşturulmalıdır.

Bu bir ortak operasyon muydu, öğrenilmelidir. Çünkü bu ülkeler, istihbarat aygıtları bütün bölgede ortak hareket ediyorlar. Bütün bölgede ABD-İsrail çıkarlarına göre bir dizayn yapmaya çalışıyorlar. Bütün bölgede terör örgütlerini, iç savaşları, örtülü operasyonları birlikte yürütüyorlar.

Bütün bölgede Türkiye karşıtı acımasız bir saldırganlıkla hareket ediyorlar, bir nevi Türk-Arap savaşının psikolojik temellerini oluşturmaya, Türkiye karşıtı bir dalga inşa etmeye çalışıyorlar.

BAE-İsrail sabotajı: Bu da Rus uçağı senaryosu mu?

ABD-İsrail istihbaratı hem Suud, hem BAE, hem Mısır istihbaratını yönetiyor. Burada istihbaratın da ötesinde bir kaba cinayet vardır. Bu cinayetle: Birileri sanki Türkiye ile S. Arabistan ilişkilerini bir daha onarılamaz bir noktaya sürüklemek istiyor.

Bu BAE-İsrail düşüncesidir. Selman’ın bütün kontrolsüzlüklerine rağmen Ankara, dikkatle hareket ederek şimdiye kadar bir krizi önledi. Sabretti, ağırbaşlı davrandı, ilişkilerin düzelebileceği, güçlenebileceği umudunu hep taşıdı. 

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/ibrahimkaragul/cemal-kasikci-cinayeti-bir-deas-zihniyetidir-o-ucakla-kac-ulkeden-suikastcilar-getirildi-bae-israil-sabotaji-bu-da-rus-ucagi-senaryosu-mu-2047612

Bu haber toplam 613 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim