• İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

İbrahim Karagül: O sadece bir ırkçı, İslâm ve Türk düşmanı değildi!

İbrahim Karagül: O sadece bir ırkçı, İslâm ve Türk düşmanı değildi!
* O sadece bir ırkçı, İslâm ve Türk düşmanı değildi! * Saldırı asla bireysel değildi, Katil de asla yalnız değildi.. * Ona Türkiye’yi hedef gösteren kim? Bizi Doğu’dan kuşatmaya çalışan kim?

Yeni Zelanda’da elli Müslümanı cuma namazı sırasında katleden kişi sadece ırkçı, İslâm düşmanı, Türk düşmanı mıydı? O vahşi katliamı, sadece katilin kimliği ile, ruh dünyası ile, sapkınlığı ile açıklamak yeterli mi?

Avrupa’da yükselişe geçen, İsrail aşırı sağının beslediği, neocon ırkçıların dünyaya yaydığı bu tipleri ve cinayetleri, bireysel kişiliklerle değerlendirmek mümkün mü? Bir katilin kişisel kararı mıydı bu?

Elbette değil…

KATİLİ TÜRKİYE’YE GETİRENLER KİMDİ?

Neden Yeni Zelanda seçildi? Neden cuma namazı seçildi? Neden hemİslâm hem de Türk düşmanlığı sembolleri kullanıldı? Neden Viyana vurgusu yapılıp medeniyet kimliği üzerinden bir hesaplaşma dürtüsü öne çıkarıldı?

Neden İslâm ve Müslümanlara yönelik öfke, Türkiye düşmanlığı üzerinden servis edildi? Neden bu saldırı, daha çok Avrupa çevresindeki ülkelerde yapılmadı? O katili Türkiye’ye getiren neydi? İsrail’e götüren neydi? Osmanlı coğrafyasında dolaştıran neydi? Çanakkale, Anzaklar üzerinden mesaj verdirten neydi? Ya da kimdi, kimlerdi?

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/ibrahimkaragul/-o-sadece-bir-irkci-islm-ve-turk-dusmani-degildi-saldiri-asla-bireysel-degildi-katil-de-asla-yalniz-degildi-ona-turkiyeyi-hedef-gosteren-kim-bizi-dogudan-kusatmaya-calisan-kim-2049723

Bu haber toplam 393 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim