• İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

İbrahim Karagül: Selman ve Zaid, 21. yüzyılın iki Lawrence’ı: Darbe ve terörü finanse ettiler Erdoğan’ı hedef aldılar, Afrin’de ağır darbe yediler.. Bu sefer fena yakalandılar! Yüzyıl sonra aynı yerdeyiz.

İbrahim Karagül: Selman ve Zaid, 21. yüzyılın iki Lawrence’ı: Darbe ve terörü finanse ettiler Erdoğan’ı hedef aldılar, Afrin’de ağır darbe yediler.. Bu sefer fena yakalandılar! Yüzyıl sonra aynı yerdeyiz.
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ve BAE Veliahtı Muhammed bin Zaid, ilk kez büyük açık verdi, fena yakalandı.

Bugüne kadar, bu ikilinin Yemen’den Libya’ya, Somali’den S. Arabistan’a bir çok ülkede yürüttüğü örtülü operasyonlar özgüvenlerini ve şımarıklıklarını o kadar artırdı ki, bütün coğrafyada rahatça at koşturacaklarını sandılar.

Ne de olsa ABD/İngiliz istihbaratı, İsrail istihbaratı arkalarındaydı, onlarla beraber çalışıyorlardı, onlar adına bölgeyi dizayn ediyorlardı. Onlar adına terör örgütleri yönetiyor, onlar adına S. Arabistan iç siyasetini dizayn ediyor, onlar adına para trafiğini kontrol ediyor, onların saha yapılarına çalışma alanı sağlıyor, onlar adına suikastler düzenliyorlardı.

Erdoğan’ı devirme senaryoları, Selman ve Zaid’in patronları..

Bu ikilinin, 15 Temmuz’da zirveye ulaşan Türkiye’yi yönelik saldırıların tamamında yer alması, gönüllü olması, yeni bir Arap milliyetçiliği dalgası oluşturarak Türkiye’yi bölgede sınırlamaya dönük çokuluslu senaryonun ihalesini alması, Erdoğan’ı devirmeye dönük içeride ve dışarıda yürütülen projelere aktif biçimde katılması, bu senaryoların kirli işlerini üstlenmesi Türkiye tarafından biliniyordu.

Ama bütün bölgesel hesapların farkında olan Türkiye, bu ikiliye göre hareket etmiyor, daha üst bir akılla olanlara, olacaklara müdahil olmaya çalışıyor, Selman ve Zaid’den çok patronlarıyla uğraşıyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsını hedef alan örtülü hareketlere karşı bile son derece sakin, dikkatli, ihtiyatlı hareket edildi. Türkiye, iki kontrolsüz adam tarafından provoke edilmek istendi ama buna müsaade etmedi.

21. yüzyılın Lawrence’ları, Türkiye’yi durduramazsınız

Açık söyleyelim; Selman ve Zaid, Birinci Dünya Savaşı sonrasının ikinci coğrafya dizaynının bölgesel temsilcileridir. Zamanımızın Lawrence’ıdırlar. Kudüs’tür, Mekke’dir, Müslümanlık’tır, tarihtir, coğrafyadır onların umurunda bile değil. Onlar birilerinin bölgesel projesini yürütürken, S. Arabistan’ın bile imhasına yol açacak girişimlere imzalar atmıştır.

Bu amaç doğrultusunda Suriye’de, Irak’ta, Yemen’de hatta Türkiye içinde terörü fonlamışlar, silah sağlamışlar, cinayetlere ortak olmuşlardır. Suriye’nin kuzeyindeki terör koridorunun en büyük finansörleridir. Kendilerince Türkiye nüfuzunu bir yerde durdurmaya çalışmaktadırlar. Oysa o proje onların değil başkalarınındır ve Müslüman dünyayı paramparça etme hesaplarının sadece bir cephesidir. Onlara “Türk yayılmasını durdurun” talimatı verilmiş onlar da buna inanmış, salakça gönüllü olmuştur.

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/ibrahimkaragul/selman-ve-zaid-21-yuzyilin-iki-lawrencei-darbe-ve-teroru-finanse-ettiler-erdogani-hedef-aldilar-afrinde-agir-darbe-yediler-bu-sefer-fena-yakalandilar-yuzyil-sonra-ayni-yerdeyiz-2047671

Bu haber toplam 521 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim