• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

İbrahim Karagül: Sınırımızı Peşmerge mi koruyacak?

İbrahim Karagül: Sınırımızı Peşmerge mi koruyacak?
Türkiye Fırat’ın Doğu’suna operasyon sinyali verir vermez her yer hareketlendi. “Terör Koridoru”nun açık ve gizli destekçilerini bir panik aldı. İnanılmaz oyalama taktikleri, türlü türlü teklifler, vaatler havada uçuşuyor.
ABD’den Türkiye’ye, Avrupa’dan Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) ve S. Arabistan’a kadar “Türkiye cephesi” kurmaya çalışanlar işi sulandırmak için her yolu deniyor. Kontrolleri altındaki örgütler harekete geçiriliyor, kontrolleri altındaki nüfuz çevreleri sahaya sürülüyor.
 
Koridor projesinin başından beri tek yatırım yaptıkları alan olan “oyalama, erteletme, zaman kazandırma” planı yeni yeni önerilerle formatlanıyor, revize ediliyor. Bütün hesapları Türkiye’yi durdurmak, savunmasız bırakmak üzerine kurulu. Bu amaçla ülke içinde bazı çevreler şimdiden pozisyon almış bile.
 
Neden şimdi Patriot?Ne bu sevimli haller?
 
ABD birden Patriot satışlarına onay veriyor, FETÖ çerçevesinde Türkiye’yi hoş tutacak bilgiler, gelişmeler servis ediyor, “Türkiye’nin güvenliği” nutukları atıyor, “PYD ile konjonktürel işbirliği yapıyoruz, geçecek” açıklamaları yaptırıyor.
 
İçeride birileri bu bilgileri, açıklamaları, söylemleri pazarlıyor. En çok da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Fırat’ın Doğusu”na yönelik operasyon söylemlerini gündemden uzaklaştırıyor. Soğutmaya, sulandırmaya, etkisizleştirmeye çalışıyor. ABD girişimleri, PKK/PYD örtülü gündemi ile bu çevrelerin aldıkları pozisyon birbirini tamamlıyor, aynı hesabın bir parçası olduğu artık sırıtıyor.
 
Peşmerge ve Arap gücü ne demek? Hepsi PKK’nın yardımına koşuyor..
 
En uçuk, bu ülkeye en büyük tuzak olacak bir gelişme de şu: Türkiye-Suriye sınırı boyunca Peşmerge ve Arap güçlerinin yerleştirileceği iddiası. Arap gücünden kasıt, ABD’nin S. Arabistan ve BAE ile yürüttüğü projeden başka bir şey değil. Yani onlar PKK yanına yeni bir Türkiye düşmanı yapıyı sınırlarımıza yerleştirecek.
Bu haber toplam 432 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim