• İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

İbrahim Karagül: Türkiye’siz oyun kurulamaz, bunu herkes kabul edecek!

İbrahim Karagül: Türkiye’siz oyun kurulamaz, bunu herkes kabul edecek!
ABD çekilsin ya da çekilmesin Türkiye “terör koridoru” dediğimiz bölgeye müdahale etmek zorundadır. ABD’nin ya da bölgesel ortaklarının, DEAŞ ya da PKK’nın ajandası ne olursa olsun, Türkiye kendi ajandasını uygulamak zorundadır.
2003 Irak işgalinden bu yana, Irak ve Suriye’de olanların tamamı Türkiye’nin aleyhine olmuştur, öyle de devam edecektir. Bu olaylara konjonktürel bakan herkes yanılmıştır, yine yanılacaktır. ABD ve müttefikleri, Türkiye’nin çok kararlı olduğunu gördükleri anda, hep yeni bir oyalama taktiği geliştirmişlerdir, bunu yine yapacaklardır.
 
Bölgede Trump’tan daha büyük bir oyun oynanıyor
 
Taktik manevralara inananlar hazırlıksız yakalanmıştır ve yine öyle olacaktır. Bölgenin hafızası, coğrafi ve tarihi derinliği dışında sığınabileceğimiz, güç alabileceğimiz hiçbir kaynak yoktur. Ne zaman bu kaynaktan beslenip hareket ettiysek kazandık, ne zaman bunun dışında seçenekleri öne aldıysak bedel ödemişizdir.
 
Trump’ın “çekilme” kararı, PKK’da paniğe yol açsa da, ABD’de iç siyasi sarsıntı yapsa da, Savunma Bakanı istifa etse de, ABD yerleşik sistemi ile terör örgütleri arasındaki ortaklık Türkiye ve bütün bölgeyi tehdit etmeye devam edecektir. Trump çekilmek istese de o yerleşik sistem kendi oyununu oynamaya devam edecektir. Öyle görünüyor ki, ABD yerleşik sistemi Trump’tan daha büyük bir oyunun peşinde. O zaman oyunlarını görelim, izleyelim.
 
ABD bu bölgede tutunamayacak: Bu yüzden güneyde yeni eksen kurdu
 
Ama şunu bilelim: Ne oyun oynarlarsa oynasınlar ABD’nin bu bölgede kalma şansı yoktur, olmayacaktır. Onlar umutlarını çoktan kaybettiler. Suriye’nin kuzeyinden Akdeniz’e ulaşma hesapları Afrin’le kesildi. Türkiye’nin Irak’ın kuzeyindeki operasyonlarıyla kesildi. Doğu ve batı kapıları kapatıldı.
 
İşte tam bundan sonra ABD, S. Arabistan, İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır güneyde yeni bir eksen kurdular. Kuzeyden umutlarını kestiler. PKK ve diğer terör örgütlerine ne kadar destek verirlerse versinler kuzeyde tutunmaları zaten mümkün olmayacaktı.
 
Zor oyunu bozar: Elini nereye uzatabiliyorsan o kadar güçlü olursun
 
Hep söyledim; Gün gelir Türkiye, İran, Rusya, bölgedeki vatansever örgütler hatta Şam yönetimi, Suriye’nin kuzeyindeki işgal için omuz omuza savaşmak zorunda kalabilirler.
 
Eğer biz, Fırat Kalkanı’nı yapmasaydık, Afrin’e müdahale etmeseydik, bugünkü sonuçlar ortaya çıkmayacaktı. Türkiye çok daha vahim durumda kalacaktı. Onlar Hatay’a dayanıp Akdeniz’e geçmeye çalışacaklardı. Eğer bugün “çekilme” tartışılıyorsa bunun gerekçelerinden biri Afrin’e müdahaledir.
Bu haber toplam 433 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim