• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

İbrahim Karagül: Yerli ‘üst akıl’: Hesap büyüdü, iddia büyüdü, Türkiye büyüdü.. Büyük oyuncular öne çıksın!

İbrahim Karagül: Yerli ‘üst akıl’: Hesap büyüdü, iddia büyüdü, Türkiye büyüdü.. Büyük oyuncular öne çıksın!
Zor olan ama mecbur olduğumuz şey; Türkiye’nin bundan sonrasına bir şeyler söylemektir.
Geçmişe takılıp kalmadan, ezberlerimize saplanıp kalmadan, beklentilerimize göre hesap yapmadan, hiçbir şeyi kişiselleştirmeden bir üst akıl üretmenin seferberliğini başlatmaktır.
Kişisel çıkar ve hesaplarımızın üstünde bir hesabı masaya koymak, bir iddiayı geleceğe taşımak zorundayız. Düşünce üretmek, perspektif üretmek, bugüne kadar edindiklerimizin üstünde yeni söylemler üretmek, bir üst ligin şartlarına ve ihtiyaçlarına göre donanmak ve ona göre hareket etmek zorundayız. Siyaset, kültür, sanat, estetik, değer üretmek zorundayız.
Yeni bir yüzyıl inşa eder gibi, yeni coğrafya inşa eder gibi..
 
Devletteki, toplumdaki dönüşüme, yeniden başlangıca, yeniden kuruluşa göre, başkalarına değil kendimize ayar vermek, bu büyük dalganın içinde yer almaya çalışmak, o dalgayı 21. Yüzyıl ve daha ötesine yayacak bir hedef üretmek, o hedefe ulaşmak için var gücümüzle çalışmak, bu amaçla yeryüzüne yayılmak, Doğu’nun ve Batı’nın en ücra köşelerine ulaşmak, yeni bir yüzyıl inşa eder gibi, yeni bir ülke ve coğrafya inşa eder gibi, yeni ve küresel ölçekte bir güç inşa eder gibi mücadele başlatmak zorundayız.
 
Değerli olan, olması gereken, omuzlarımızda ağırlığını hissetmemiz gereken şey; büyük gelecek yürüyüşüne çıkan Türkiye’nin ihtiyaçları için yolculuğa katılmak, ne olursa olsun tökezlememek, ülke için, millet için, vatan için büyük bir coşkuyu harekete geçirmektir. Siyasette, iş dünyasında, sivil toplum alanında, entelektüel çevrelerde, medyada, bu üst ligin ihtiyaçlarına göre, Türkiye’nin yeni ihtiyaçlarına göre konumlanmak, payımıza düşen özverinin gereğini yerine getirmektir.
 
Yabancı entelektüel kimlik, yerlilik krizi yaşayan yapılar..
 
Artık bu ülkede geçmişin hesaplarıyla, kavgalarıyla, dar iktidar projeleriyle vakit geçirme dönemi bitmiştir. Artık bu ülkede eski siyaset tarzıyla, ekonomik bakışıyla, iş tutma yöntemiyle yol yürüme imkânı kalmamıştır.
 
Artık bu ülkede, eski gazetecilik yöntemleriyle, daha çok dışarıdan yönetilen entelektüel kimliklerle, kültür adamlığını birkaç küçük taşeron ihale alma olarak algılayan kişiliklerle, siyasete ve devlete sırtını dayayıp hiçbir şey üretmeden caka satan boş adamlarla bir yere varma imkanı kalmamıştır.
 
Artık bu ülkede ne kadar yerli olduğu bulanık olan sivil kuruluşlarla, cemaat olmayı devlete ayar verme olarak algılayan ve devlet iktidar alanından pay kapma yarışına dönüştüren yapılarla, ABD’nin ya da Avrupa’nın proje siyasi partileri ve iç işgalci unsurlarıyla yol yürüme imkanı kalmamıştır.
Bu haber toplam 449 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim