• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

İbrahim Tenekeci: Kitaplar arasında

İbrahim Tenekeci: Kitaplar arasında
Ortak şikâyetlerden biri de budur: Artık okumaktan çok seyretmek ve dinlemek tercih ediliyor.

Biz ise hâlâ rahmetli Süheyl Ünver’in durduğu yerdeyiz. Hocanın en sevdikleri, kâğıdı ve kalemi icat edenler ile onları iyi kullananlar.

Evet, kalemini iyi kullanan isimleri köşemizde ağırlamayı sürdürüyoruz.

KAYIP KONUŞMACI

Kayıp Konuşmacı, on sekiz yıl sonra ikinci baskıyı yaptı. (Hece Yayınları.) Bunun bize söylediği bir şey var: Kıymetli eserler kaybolmuyor, mutlaka yankısını buluyor. Otuz yedinci sayfada karşılaştığım bu dize, evvela ikinci baskıyı hatırlattı bana. Tebessüm ettim: “Taze ve dokunaklı bir endam olurum yeniden.” Ne güzel.

Faruk Uysal duru şiirler yazıyor. Kendisini hiç görmedim. Konuşma imkânım da olmadı. Şiirlerinden yola çıkarak, onun için şu kelimeyi kullanabilirim: Mutmain.

İlhama inanan ve kalbine itimat eden bir şairin şiirleri bunlar. “İçtim ilhamın taze sütünden” diyor mesela. (35) Başka bir şiirinde devamını da getiriyor: “Sonsuz yönelişler içinde kalbim.” (17)

Kendisine bereketli bir ömür diliyorum.

NURETTİN DURMAN

Nurettin Durman, şiirin sadık evladıdır. Yetmiş yaşını geride bırakmasına rağmen, hem heyecanından hem de şiirsel gücünden bir şey kaybetmedi.

Şairimiz, geçtiğimiz sene iki yeni şiir kitabıyla okurlarını selamladı. Eylül Şiirleri, Profil Kitap’tan çıktı. Dünya Kaldı Başıma ise Şule Yayınları’ndan. Bu son kitabı yeni okuyabildim.

Dünya Kaldı Başıma, yakarış şiirlerinden oluşuyor. Şairimiz, kalbin hayreti ile söylüyor.

Kitapta ilk dikkatimi çeken, uçurum kelimesinin hayli sık kullanılması oldu. Sanki şöyle bir şey: Uçurum eşittir dünya. Düşmeden öteye geçmek için şairin önerisi de bellidir: “Parlak olsun imanın, lazım şeydir mutlaka.” (36)

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/ibrahimtenekeci/kitaplar-arasinda-2049574

Bu haber toplam 420 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim