• İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Ihlamur dergisinden Emine Işınsu sayısı

Ihlamur dergisinden Emine Işınsu sayısı
Ünlü kadın romancımız Emine Işınsu, son yıllarda fazla gündeme gelmiyor.

1970’lerde peş peşe yayınladığı romanlarla, çıkardığı Töredergisi ile geniş bir okuyucu kitlesine ulaşmış olan Emine Işınsu romanlarıyla edebiyat tarihimize mal olmuş önemli bir yazarımızdır.

Hakan Sarı’nın yönettiği Ihlamur kültür sanat edebiyat dergisinin Mart 2019 sayısı Emine Işınsu’ya tahsis edilmiş. Gerçekten güzel bir vefa örneği.  

Ihlamur’un bu sayısında İskender Öksüz, Tarık Buğra, D. Mehmet Doğan, Mukadder Gemici, Ayfer Güler, Asuman Güzelce, Abdullah Harmancı, Emine Işınsu, Mehmet Ali Kalkan, Yusuf Koşar, Selçuk Küpçük, Mustafa Özçelik, Selvigül Kandoğmuş Şahin, Enes Şengönül, Yağmur Tunalı, Mustafa Uçurum, Özcan Ünlü, Ayşe Ünüvar, Sadık Yalsızuçanlar, M. Levent Yener, Demet Yener, Halide Nusret Zorlutuna, Mustafa Argunşah, Bahtiyar Aslan, Günerkan Aydoğmuş, Emete Gözügüzelli Civan, Arslan Küçükyıldız, Işılar Kür ve Gültekin Öztürk’ün yazıları ve M.Nuri Yardım’ın Emine Işınsu ile yaptığı eski bir röportaj da yer alıyor.

Derginin ilk yazısı, eşi İskender Öksüz’e ait, “Sonsöz”ü de Hakan Sarı yazmış. Annesi Halide Nusret Zorlutuna’nın şiiri de dergiyi süslüyor:

Işın kızım sana, oyuncak diye

Gökten yıldızları deresim gelir

Güneşleri verip sana hediye

Baharı yoluna seresim gelir…

Bu güzel özel sayıya emeği geçenlere tebrikler,  teşekkürler.

Bu haber toplam 973 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim