• İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

III. Milli Kültür Şûrası toplanıyor

III. Milli Kültür Şûrası toplanıyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen III. Milli Kültür Şûrası, 03-05 Mart 2017 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenecek.

III. Milli Kültür Şûrası, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 03-05 Mart 2017 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenecek. Şûrada milli ve manevi değerler üzerine İlber Ortaylı, İbrahim Kalın, Mehmet Genç ve Nabi Avcı gibi önemli isimlerin oluşturduğu komisyonlar toplanacak ve kültürümüzün geçmişi, mevcut durumu ile geleceği masaya yatırılıp raporlar oluşturulacak.

Şûranın amacı ve kapsamı

Şûranın amacı, Millî, manevî, kültürel değerleri araştırmak, geliştirmek, korumak, yaşatmak, yaymak, tanıtmak ve bu suretle millî bütünlüğün güçlenmesine katkıda bulunmaktır.

Şûra kapsamında, 17 ana başlık altında toplanacak komisyonlarda yazar, sanatçı, kültür insanı ve akademisyenler tarafından sunumlar yapılarak müzakere edilecek ve Yeni Kültür Politikalarına esas teşkil etmek üzere bir nihaî rapor hazırlanacaktır.

 

Devamı için: http://www.yenisafak.com/hayat/iii-milli-kultur-surasi-toplaniyor-2622006

Bu haber toplam 1168 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim