• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

İki İnsan, Bir Böcek Mahallesi

İki İnsan, Bir Böcek Mahallesi
Dünya çocuk edebiyatı çok hızlı bir şekilde yeni bir konu edindi ve mülteciler kitaplara dâhil edildi. Bizim çocuk edebiyatımıza çok yeni girdi mültecilik. Çok az sayıda kitap var.

Daha öğrenmemişti çocuklar muhacir ve ensar kelimelerini, erkendi. Bu kelimelerin karşılığı günümüz dünyasında yoktu, zamanı gelince öğreneceklerdi zaten. Böyle düşünürken hızla bir kelime girdi gündemimize. Sadece bizim gündemimize değil, tüm dünyanın ve tüm çocukların gündemine: Mülteci. TDK’ya göre açık anlamı sığınmacıydı.

Komşularımızda savaş vardı. Kadınlar, yaşlılar ve en önemlisi çocuklar öldürülüyordu. Sığınacak bir kapıya ihtiyaçları vardı. Daha öğretmemiştik çocuklarımıza “ensar” ve “muhacir” kim diye ama birden öğreniverdiler “mülteci”yi. Mısır’dan, Irak’tan belki en çok da Suriye’den birçok kişi sığındı ülkemize. Her şehirde, birçok yerdeydiler. Yetişkinler bile bilmiyordu muhacirin anlamını ve ensar olmanın ne demek olduğunu. Bunun için şaşırdık. Ne yapmalıydık, bilemedik. Birazımız dışladı, birazımız bağrına bastı, birazımız bana dokunmayan bin yaşasın dedi. Ortada küçük bir ülke dolusu mülteci vardı ama onlara kapılarını açacak ensar var mıydı sahi? 

 

Devamı için: http://www.dunyabizim.com/kitap/24476/iki-insan-bir-bocek-mahallesi

Bu haber toplam 729 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim