• İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

İkinci Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri Başlıyor

İkinci Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri Başlıyor
İkinci Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri Başlıyor

“Asırlardır sönmeyen Işığımız: Âlimler-Kitaplar”

 

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri’nin basın toplantısı gerçekleşti. İlk olarak 2016 yılında Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ile Haşimî Yayınevi’nin ortaklaşa düzenlediği ve büyük bir ilgiyle takip edilen organizasyon, bu yıl Sultanahmet Medresesi’nde düzenleniyor. 17-26 Şubat tarihleri arasında devam edecek olan organizasyonun basın toplantısında açıklamalarda bulunan TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı şöyle konuştu:

“Türkiye’de son yıllarda dünyaya ve özellikle İslam coğrafyasına yönelik siyasi, ticari pek çok önemli adımlar atıldı. Düzenlediğimiz Arapça Kitap ve Kültür Günleri, atılan bu adımların kültür ayağının da sağlam bir şekilde atılması için, müslümanların sesinin İstanbul’dan yükselerek tüm dünya yayılması için önem arz ediyor.” Bıyıklı, sözlerine şöyle devam etti:

“Sosyal medyadan bazen ‘Neden Arapça kitap fuarı düzenleniyor’ diye sorular geliyordu. Onlara dediğimiz gibi burada da söyleyelim. Türkiye Edirne'den Kars'a kadar olan sınırlar içinde siyaset ve hedef belirleme ufkunu çoktan aştı. Ortadoğu olarak adlandırılan bölgenin siyasi geleceği gibi kültürel geleceği de İstanbul'da şekillenecek. Bu açıdan Arapça'nın önemi büyük.”

Haşimî Yayınevi Genel Yayın Yönetmeni Ali Sözer ise, “Müslümanların ortak dili Arapça, tarih boyunca bizi birbirimize bağlayan unsur olmuştur. Günümüzde de bu bağa daha fazla ihtiyacımız var. Nitekim tarihten aldığımız en kıymetli mirasımız da âlimlerimizin günümüze ışık tutan eserleridir. Bu yüzden Arapça Kitap ve Kültür Günleri’nde, bu yıl ‘asırlardır sönmeyen ışığımız âlimler ve kitaplar’ temasıyla dopdolu bir içerik hazırladık. Bunun yanında ilk kez yayımlanmış eserler de okurla, ilgililerle buluşacak. Yurt dışından ve ülkemizden katılacak yayınevleri ile geçtiğimiz yıldaki gibi bu seneki organizasyonun da çok renkli ve dolu dolu geçeceğinden şüphemiz yok” ifadelerini kullandı.

Dar’ul Kutubi’l İlmiyye’nin kurucusu Lübnanlı Yayıncı Muhammed Ali Beyduni ise Arap dünyasındaki yayıncılığı anlattı ve İstanbul’da düzenlenen böylesi bir organizasyonda yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Burkina Fasolu âlim Şeyh Abdulaziz Quadrago ise, “Elhamdülillah ülkemizde her beş kişiden üçü Türkçe biliyor’ dedi ve ‘Türkiye’nin İslam coğrafyasının lideri olması bize güven veriyor ve bu tür organizasyonlarla daha da kuvvetlenecek olan bağlarımız, giderek pekişiyor’ şeklinde konuştu.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi (TYB), İstanbul Sultanahmet Vakfı ( SVA) ve Haşimî Yayınevi’nin düzenleyeceği Arapça Kitap ve Kültür Günleri’ne Türkiye, Suriye, Suudi Arabistan, Lübnan, Ürdün, Mısır, Cezayir, Tunus, Fas, Kuveyt ve daha pek çok ülkeden 50 yayınevi ve 100 âlim, yazar ve akademisyen katılacak.

Yusuf Kaplan, Ebubekir Sifil, Bedri Gencer, D. Mehmet Doğan, Ferhat Koç ve Dilaver Selvi gibi isimlerin yanı sıra İslam coğrafyasının önemli âlimlerinin de konuşmacı olarak yer alacağı 30 adet söyleşi, Mûsıkî Dinletileri, 15 Temmuz Sergisi ve daha pek çok etkinlik 10 gün boyunca ziyaretçilerle buluşacak.

Arapça Kitap ve Kültür Günleri’ne, Arapça eğitim veren her kurum, Arapça bilen ve öğrenen her okur ve bu organizasyona destek vermek isteyen herkes davet ediliyor.

 

 

 

 

Program bilgileri:

 

Adres: İstanbul Sultanahmet Vakfı, Sultanahmet Medresesi,

Sultanahmet Mah, Dalbastı Sok. No: 4 Fatih/ İstanbul

(Sultanahmet Meydanı türbe yanı)

 

Tarih: 17-26 Şubat 2017 – 10.00-21.00

 

İletişim kanalları:

 

www.arapcakitapgunleri.com

facebook/arapcakitapfuari

twitter/@arapcakitapfuar

           

İletişim:

 

SVA İstanbul Sultanahmet Vakfı Gsm: İmran Bey: 0532 417 35 19

TYB İstanbul Şubesi Gsm: Fatma Gülşen Koçak: 0532 616 02 88

Hâşimi Yayınevi Gsm: Cezmi Akgül: 0532 559 31 73

Sekreterya Gsm: Mustafa Mete: 0530 176 12 78

 

1-(8).jpg

Bu haber toplam 1605 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim