• İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

İlim ve İrfan Dergisinin Şubat Sayısı Çıktı

İlim ve İrfan Dergisinin Şubat Sayısı Çıktı
Aylık olarak yayınlanan İlim ve İrfan'ın Şubat sayısı "İlim nedir, alim kimdir?" dosyasıyla çıktı.

 

İlim ve İrfan dergisinin Şubat sayısı (sayı: 66), “İlim nedir, alim kimdir?” dosyasıyla çıktı. İlim ve irfan merkezli bir anlayışla her ay gönüllere misafir olan dergi, bu iki kavramın hayatımıza yeni pencereler açmasına rehberlik ediyor.

Dergide dosya kapsamında Prof. Dr. Süleyman Uludağ, Prof. Dr. Süleyman Derin ve Yrd. Doç. Dr. İbrahim Baz’ın yazıları yer alıyor.

Prof. Dr. Süleyman Uludağ İslam’ın ilim ve alime bakışını ve bu iki kavramın İslam’daki yerini anlatıyor. Prof. Dr. Süleyman Derin ise sufi gözüyle ilim ve alim kavramlarını değerlendiriyor. Prof. Dr. Derin özellikle İmam Gazzali ve İmam-ı Rabbani örnekliğinden hareketle sufilerin ilimle ve irfanla yoğrulan hayatlarını gündeme getiriyor.

Yrd. Doç. Dr. İbrahim Baz da her bilgi ilim midir, her bilen alim midir, sorusu etrafında ilim ve alim kavramlarını yeniden sorguluyor. Alimlerin aynı zamanda toplum içinde büyük bir sorumluluğa sahip olduklarını vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Baz, ilmin ve alimin her devirde topluma rehberlik etmesi gerektiğini vurguluyor.

Orta sayfada düzenli olarak sohbetleri yer alan Şeyh Muhammed Muta’ Haznevi bu sayıda tarikat yolunun kardeşlik yolu olduğunu beyan ediyor.

Yalanın açtığı yaralar

Yrd. Doç. Dr. İbrahim Tozlu, Rabbimizin Allah, dinimizin İslam ve resulümüzün Hazret-i Muhammed olduğu inancını, hadis-i şeriften yola çıkarak bizlere unutmamak üzere hatırlatıyor.

Devamı: http://www.kulturgundemi.com/edebiyat/ilim-ve-irfan-dergisinin-subat-sayisi-cikti-haber-35207

Bu haber toplam 1261 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim