• İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

İlim ve Kültür Dünyamızda Hazan Mevsimi

İlim ve Kültür Dünyamızda Hazan Mevsimi
Cahit Çollak ve Mustafa Meral Çörtü'nün ardından Orhan Okay da vefat etti. Muhammed el-Yakubi Türkiye’deydi. Dünyabizim Youtube kanalında nadide videolar yayınlanmaya devam ediyor.

Önemli isimlerin vefatı

Bu hafta kültür dünyasından büyük isimler vefat etti. Bu açıdan üzücü bir haftaydı. Şüphesiz ölüm hak ancak yine de ‘âlimin ölümü, âlemin ölümüdür’ hadisi muvacehesinde hüzünlenmemek elde değil.

Bugün (13.01.17), Tanpınar’ın öğrencilerinden, Nurettin Topçu ekolünden edebiyat hocası Orhan Okay dar-ı bekaya göçmüş. “Hocaların hocası” tabiri her ne kadar klişeleşmiş olsa da Orhan Okay’ın yıllar süren hocalığını ve yetiştirdiği sayısız öğrencisini zikretmek ancak bu ifade ile mümkün. Cenazesi yarın (14.01.17) öğle namazına müteakip Fatih Camii’nden kalkacak imiş. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Tıpkı yakınlarda vefat eden, teşrik-i mesai ettiği Ömer Faruk Akün ve Nurettin Albayrak gibi o da eserleri ile anılmaya devam edecektir.

Bu kaybın yanında geçtiğimiz hafta içinde Cahit Çollak ile Mustafa Meral Çörtü de vefat etti. Cahit Çollak Bursa’nın sırlılarındandı. Hakkında bir şeyler yazmaya benim kalemim muktedir değil. Ancak vefatının ardından Mehmet Şeker ile D. Mehmet Doğan iki güzel yazı kaleme almışlar. Bu değerli yazıların yanında Dünyabizim’deki yazıları da okuyabilirsiniz.

Diğer kayıp da Arapça öğrenimine çok büyük katkıları bulunan Mustafa Meral Çörtü’nün vefatı. Kitapları ile amel defterinin kapanmayacağı hocalardan kendisi. Ona da Allah’tan rahmet diliyorum.

Muhammed el-Yakubi Türkiye’deydi

Suriyeli âlim Muhammed el-Yakubi bazı konferanslar verip programlara katılmak amacı ile Türkiye’deydi. Kendisinin IŞİD ve Suriye’deki durumlara değinen açıklamalarına çeşitli haber sitelerinden erişilebilir. Çok mühim meselelere temas ediyor. Buna ek olarak TRT World’ün kendisi ile yapmış olduğu röportaja dikkat çekmek istiyorum. Bu röportajda el-Yakubi Suriye rejimine, altı senedir açıkça yapılanlara ve İŞID’e dair üzerinde durulması gereken önemli hususlara parmak basıyor.

 

Devamı için: http://www.dunyabizim.com/mercek-alti/25685/ilim-ve-kultur-dunyamizda-hazan-mevsimi

Bu haber toplam 1432 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim