• İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C

İlk Kitaplar İlk Heyecanlar Programında Yitik Oyun Konuşuldu

İlk Kitaplar İlk Heyecanlar Programında Yitik Oyun Konuşuldu
TYB İstanbul’un kültür dünyasını ve yazarları sevindiren projesi İlk Kitaplar İlk Heyecanlar programı gerçekleşti.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi’nin hayata geçirdiği İlk Kitaplar İlk Heyecanlar programında bu ay Pendik Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Nuri Sincanlı’nın yazdığı Yitik Oyun romanı konuşuldu. Sultanahmet Kızlarağası Medresesi’nde gerçekleştirilen programda Meryem Kılıç, Barbaros Uzunöner, Doç. Dr. Turgay Anar ve A. Ali Ural konuşmacı olarak yer aldı.

TYB İstanbul Başkanı Mahmut Bıyıklı’nın yaptığı açılış konuşmasının ardından başlayan panelde ilk sözü Doç. Dr. Turgay Anar aldı ve Yitik Oyun’la ilgili genel değerlendirmelerden sonra, ‘Bir Pendikli olarak böyle bir eserin yazılmasından fevkalade memnuniyet duydum. Çünkü çocukluğumuzun geçtiği sokaklar, mekanlar, yıllar bu eserde mevcut. Yitik Oyun, biz büyüdükçe küçülen ve gün geçtikçe yiten güzellikleri konu ediniyor’ dedi.

Anar’dan sonra sözü alan Barbaros Uzunöner ise, ‘Eserin ismi her ne kadar Yitik Oyun olsa da aslında edebiyatımız için bir kazançtır’ dedi. Meryem Kılıç da eserle ilgili teknik bir takım analizler yaparak çeşitli değerlendirmelerde bulundu ve eserin roman türü, kurgu, teknik, muhteva ve üslup açısından edebi eserler içerisindeki yerini tespite çalıştı.

A.Ali Ural’ın değerlendirmesi ise şöyle oldu:

“Yitik Oyun, Nuri Sincanlı’nın balı peteğine iade etme çabasıdır. Sincanlı Yitik Oyun’da şehrin peşinden gider, türlü meşakkat ve tahlilden sonra şehri yakalar. Bir yazarın şehri, sokağı, hâsılı mekanı yakalaması son derece önemlidir. Sincanlı bunu büyük oranda başarmıştır.”

Pendik Belediyesi Kültür Müdürü ve Yitik Oyun’un yazarı Nuri Sincanlı ise ‘Öncelikle TYB İstanbul’a ve konuşmacı olarak yer alan değerli yazarlarımıza teşekkür ediyorum. Kendimi bildim bileli Pendik’te ikamet ediyorum, hiç çıkmadım. Fakat gün geçtikçe pek çok semtimiz gibi Pendik de yitmeye başladı. Çocukluğumuzda yaşadıklarımızın ve bir şehri şehir yapan tüm unsurların birer birer kaybolduğunu gördüm. Bu unsurlara bir romanla sahip çıkmak istedim ve Yitik Oyun böylece çıktı’ dedi.

Sincanlı’nın Yitik Oyun’dan okuduğu pasajlarla devam eden program, kitap imzasıyla son buldu.

tybist2.jpg

tybist3.jpg

Bu haber toplam 1367 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim