• İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

İsmail Yasa: Türk İslamcılar, Arap İslamcılar ve milliyetçilik

İsmail Yasa: Türk İslamcılar, Arap İslamcılar ve milliyetçilik
Türkiye’de “İslamcılar” olarak adlandırılan kesimden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti’ye yönelik bir takım eleştiriler var.

Söz konusu kesimde AK Parti’nin Milliyetçi Hareket Partisi’yle kurduğu “Cumhur İttifakı” onaylanmıyor ve söylemleri pek hoş karşılanmıyor.

“AK Parti MHP çizgisine kaydı” şeklinde yorumlar yapılıyor.

Öncelikle bu yorumlara katılmadığımı belirteyim.

Gördüğüm kadarıyla AK Parti’de ve MHP’de herhangi bir eksen kayması yok.

Her iki parti de çizgisini koruyor.

Gözden düşüp AK Parti’den kopanların kişisel hırslarını perdelemek için dile getirdikleri “Parti kuruluş felsefesinden ayrıldı ve ruhunu kaybetti” türünden eleştirileri gerçeği yansıtmıyor.

“Cumhur İttifakı”, Türkiye’nin karşı karşıya olduğu tehdit ve tehlikelere karşı ülkenin milli güvenliğini ve çıkarlarını korumayı hedefleyen bir birliktelik.

Keşke Türkiye’nin, bölgenin, İslam ümmetinin ve tüm insanlığın yararına olacak konularda diğer partilerin de katılımıyla daha geniş ittifaklar kurulabilse.

Arap coğrafyasındaki “İslamcılar” arasında da bazı kimselerin Türkiye’nin adımlarından rahatsızlık duyduklarını müşahede etmek mümkün.

Örneğin, Suriye’de askeri harekât düzenlenen ve teröristlerden arındırılan bölgelerde Özgür Suriye bayrağıyla birlikte Türk bayrağının dalgalanmasından memnun değiller.

İstiyorlar ki, Türk askeri Suriye sınırları dâhiline hiç girmesin, sadece muhalif gruplara her türlü silahı versin veya girse bile Türkiye’ye işaret eden hiçbir simge kullanmasın.

Söz konusu kişilerin Türk askeri ve bayrağı rahatsızlığının sebebi, “İslamcılık” etiketini kazıyınca altından çıkan koyu Arap milliyetçiliğinden başka bir şey değil.

Bugünkü sınırların Sykes-Picot Anlaşması’yla çizildiğini ve yapay olduğunu kabul etmelerine rağmen, Türk ordusu bugün Kudüs’ü İsrail işgalinden kurtarsa ve Mescid-i Aksa’da Türk bayrağı dalgalansa memnun olmayacak, Kudüs’ün Türkler tarafından özgürlüğüne kavuşturulmasını “bir başka işgal” olarak görecek Arap İslamcılar var.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/turk-islamcilar-arap-islamcilar-ve-milliyetcilik

Bu haber toplam 318 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim