• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

İsrafil Kuralay: Koronavirüsün ekonomik etkileri

İsrafil Kuralay: Koronavirüsün ekonomik etkileri
Koronavirüsü nedeniyle dünyanın başı dertte. Çin’in Wuhan şehrinde bir pazar yerinde çıktığı söylenen virüs nedeniyle ölenlerin sayısı 2 bini aşmış durumda.

Teknoloji sayesinde anlık verileri öğrenebiliyoruz. 19.02.2020 saat 09:00 itibariyle vaka sayısı 75.199, ölü 2 bin 12, iyileşme 14 bin 675 olarak gösteriliyor. Tabii fısıltı gazetesi de boş durmuyor bu rakamların daha yüksek olduğunu ancak Çinlilerin gerçekleri gizlediğini anlatıyor. Bunun nedenlerinden birisi de Çin’in kapalı bir rejimle yönetilmesidir.

Başta Çin’in komşuları olmak üzere küreselleşen dünyada virüs hızlı bir şekilde her yere yayıldı. Özellikle Singapur, Japonya, Güney Kore, Hong Kong, Tayland gibi ülkelerde vakalar 50-100 arasında değişiyor. Vaka listesinin ikinci sırasında akşam baktığımda Diamond Prencess diye bir ülke adı yazıyor ve de vaka sayısı 542 görünüyor. Acaba bilmediğim bu isimle bir devlet mi var diye internetten araştırdım meğer bir yolcu gemisi adıymış. Sabah baktığımda geminin adının yerinde “Others” yazıyor, yani “Diğerleri” diye değiştirilmiş. İnsanlar büyük bir gemiyle dünya turuna çıkmış ama vaka onları denizde yakalamış. Dünyayı gezelim derken gemiye hapsolmuşlar. Hani bir söz vardır; “Ne oldum demeyeceksin ne olacağım diyeceksin.”

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/koronavirusun-ekonomik-etkileri

Bu haber toplam 285 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim