• İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

İsrail’in hedef aldığı bayrak

İsrail’in hedef aldığı bayrak
Gazze sınırındaki “Büyük Dönüş Yürüyüşü” gösterileri sırasında Türk bayrağı açtıktan sonra İsrail askerlerince vurularak yaralanan Filistinli genç Emin İslim, sedyede bile Türk bayrağını düşürmedi.
“İşgalci bir güç karşısında silahsız ama Türk bayrağıyla durmak istedim” diyen İslim’in davranışı, Türkiye’nin coğrafyamız için ne ifade ettiğinin bir göstergesi.  
 
Türkiye’nin maruz kaldığı tüm karalamalara rağmen bölgede yükselen yıldızı ve bölgeyi bölmeye çalışanlara karşı ortaya koyduğu asil duruşu, coğrafyamızdaki mazlumların büyük desteğini celbetmeye devam ediyor. Bu destek sadece iktisadi, içtimai, maddi veya manevi yön ile sınırlı kalmıyor. Bilakis mazlum halkların Türkiye’yi kendi vatanları ve devletleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da kendi liderleri olarak görmelerini sağlıyor. Hakikatte bunu coğrafyamız için bir okumaya tabi tuttuğumuzda, şöyle yorumlayabiliriz: Tarih ve millet şuurunun yeniden uyanışı ya da “şark ruhu” ve “şark tabiatı”nın yeniden vücut bulması.
 
TÜRK BAYRAĞI ÖZGÜRLÜĞÜMÜZDÜR
 
Filistin’in Gazze bölgesinde, Kudüs’te, Mescid-i Aksa’da, Afrika’da, Bosna’da dalgalandırıldığına tanık olduğumuz Türk bayrakları bu ruhun bir tezahürü. Gazze sınırındaki “Büyük Dönüş Yürüyüşü” gösterileri sırasında Türk bayrağı açtıktan sonra İsrail askerlerince vurularak yaralanan Filistinli genç Emin İslim’in yaşadıkları ve anlattıkları da bunun en önemli göstergelerinden biri. İsrail kurşunu ile yaralandıktan sonra sedyedeyken bile elindeki Türk bayrağını bırakmayan Filistinli Emin İslim, kendisiyle yapılan röportajlarda yaşadıklarını şu sözlerle ifade ediyordu; “İşgalci bir güç karşısında silahsız ama Türk bayrağıyla durmak, oradan Sayın Erdoğan’a teşekkür etmek istedim. Gazzeliler adına bir mesajdı. Kendileri ve İsrail karşısındaki tavrına karşılık o bayrağı tutmak istedim. Vurulunca düştüm. Bayrağın da düştüğünü görünce içimde bir öfke hissettim. Onun için sedyedeyken bile bayrağı tutabildiğim kadar yüksekte tutmaya çalışıyordum. Filistinlilerin, özellikle Gazzelilerin en büyük müttefiki hep Türkiye oldu. Diğer Arap ülkeleri bizi hayal kırıklığına uğrattı. Buradan Arap ülkelerine şunu söylemek istiyorum, Türk halkının Gazze’nin yanında durduğu gibi durmalarını istiyoruz. Bu bizim hayatımızı, özgürlüğümüzü simgeleyen bir bayrak. ” İslim ayrıca, İsrail askerlerinin Türk bayrağını kasıtlı olarak hedef aldığını belirtti.
Bu haber toplam 653 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim