• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

İstanbul edebiyat festivali başlıyor

İstanbul edebiyat festivali başlıyor
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı’nın işbirliğiyle düzenlenen 9. İstanbul Edebiyat Festivali, 27 Kasım’da başlıyor.

2 Aralık’a sürecek olan festival, “Sinema ve Edebiyat” temasıyla olan Kızlarağası Medresesi’nin tarihî atmosferinde gerçekleşecek. Çok sayıda konuşmacının ağırlanacağı festivalin onur konuğu, yönetmen Semih Kaplanoğlu olacak.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği 9. İstanbul Edebiyat Festivali, 27 Kasım - 2 Aralık tarihleri arasında TYB İstanbul’un tarihi mekanıKızlarağası Medresesi’nde gerçekleşecek. “Sinema ve Edebiyat” temasıyla gerçekleşen festivalde yerli sinemamızın değerlendirileceği birçok oturum yer alırken, dünya sinemasına dair edebî yaklaşımlar, edebiyat uyarlamaları ve kurgu senaryolar, festivaller gibi sinemayı edebiyatla bütünleştiren birçok konu masaya yatırılacak. Sinemamıza ömür veren portrelere de yer verecek olan festivalde, Yücel Çakmaklı, Ömer Lütfü Mete, Ahmet Uluçay, Ayşe Şasa, Bülent Oran, Halit Refiğ, Mustafa Kutlu, Mesut Uçakan, İhsan Kabil gibi isimler için saygı/ anma programları yapılacak ve Yeşilçam’ın yaşayan değerleri ağırlanacak.

 

“BÜTÜN İSTANBULLULARI EDEBİYAT FESTİVALİ’NE DAVET EDİYORUZ”

Festivalin koordinatörlüğünü yapan TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, yaptığı açıklamada İstanbulluları festivale davet etti. Bıyıklı, “Türkiye’nin en büyük edebiyat organizasyonu olan İstanbul Edebiyat Festivali’nin bu yıl dokuzuncusunu gerçekleştireceğiz. Her yıl olduğu gibi yıl da önemli bir temayla sanatseverlerin karşısına çıkacağız. Bu seneki temamız ‘Sinema ve Edebiyat’. Sinema var olduğundan beri edebiyattan etkilenmiştir. Bugün gelinen noktada, edebiyat da sinemadan etkilenmeye başlamıştır. Her iki sanat arasındaki ilişki bundan sonra da devam edecektir. Bu sebeple festival boyunca onlarca oturumda yüze yakın yazar, sanatçı ve akademisyen, sinema ve edebiyat ilişkisi üzerine birikimlerini paylaşacaklar. Bütün İstanbulluları Edebiyat Festivali’ne davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Milli Gazete

Bu haber toplam 2132 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim