• İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

İstanbul Öykü Festivali’ne Hazır

İstanbul Öykü Festivali’ne Hazır
TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, Bu yıl ilk defa İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığının desteğiyle Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi tarafından gerçekleştirilecek olan “İstanbul Öykü Festivali”ni Türkiye Gazetesi’nden Murat Öztekin’e anlattı: 
 
İstanbul Öykü Festivali ilk defa 15 ve 16 Mart tarihlerinde TYB İstanbul Şubesi Kızlarağası Medresesi’nde gerçekleştirilecek.
 
Birçok hikâyenin merkezinde olan İstanbul, yeni bir edebiyat festivaline kavuşuyor. Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi tarafından tertiplenen İstanbul Öykü Festivali ilk defa 15 ve 16 Mart tarihlerinde yapılacak. TYB Kızlarağası Medresesinde gerçekleştirilecek festivalin onur konuğu ise usta yazar Cihan Aktaş olacak. Hikâyecilerden hikâye eleştirmenlerine, yaşayan ustalardan vefat eden efsanevi öykücülere kadar birçok yazarı kürsüsüne taşıyacak olan festivalde, Ömer Seyfettin ve Mustafa Kutlu için özel oturumlar düzenlenecek.
 
Festivalle dair sorularımızı cevaplayan Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı, yola çıkış maksatlarını şöyle anlatıyor: Özgün çalışmaların azalması sebebiyle ‘Daha farklı ve faydalı neler yapabiliriz’ diye düşündük. Bu gayeden yola çıkarak yeni projeler üretip şehrimize armağan etmek istedik. İstanbul Öykü Festivali de bunlardan biri. Şehrin kadim öyküsünü şehirde yaşayanlarla paylaşmak, kendi gündemini belirleyen aziz İstanbul’da gündemi edebiyata çevirmek için bu güzide festivali hayata geçirdik.
 
 
Edebiyatçıların Vazgeçilmez Şehri
 
Edebiyatın bütün türlerine misafir olmuş İstanbul’un sayısız öyküye girdiğini söyleyen Mahmut Bıyıklı “Usta öykücülerin eserlerine baktığımızda bizi hemen İstanbul’un silüeti selamlar. İstanbul edebiyatın vazgeçilmezidir. Bu sadece dünün yazarları için değil bugünün eli kalem tutanları için de geçerlidir. Şehirlerin hafızaları daima kendisini yazanlardan daha derindir. Şehirler, kendilerine karakter olmuş esmaları asla unutmazlar. Kalem ehlinin ise hatırlamak için şehirlere ihtiyacı vardır. Şehir, öznesi insan olan mekândır” diye konuşuyor. “Festivalin en belirgin teması İstanbul olacak” diyen Mahmut Bıyıklı “Sadece kartpostallarda güzelliğini seyredip iç geçirdiğimiz değil, bütün karmaşasına rağmen bugünün İstanbul’u ile yüklerinden ve dertlerinden arınmış yarının İstanbul’u işlenecek. Yazarlar dünyalarında hep ideal bir şehir inşa ederler. Biraz da bu idealin peşine düşeceğiz” İfadelerini kullanıyor.
 
 
 
 
Sorularınız için:
 
E: tybistanbul1@gmail.com │ T: 0 212 527 75 17-18
 
oyku-festivali.jpg
Bu haber toplam 1016 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim