• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

İstanbul Şubesi' nde Kadınlar Savaş Mağduriyetlerini Resimle Anlattılar

İstanbul Şubesi' nde Kadınlar Savaş Mağduriyetlerini Resimle Anlattılar
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi, Arap Derneği ve Suriyeli Ressamlar Derneği ile birlikte, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla “Savaşın Mağduru Kadınlar” başlığı altında bir basın açıklaması yapıldı.

Savaş mağduru Suriyeli kadın ressamların resimlerinin yer aldığı resim sergisinin de açılışının yapıldığı etkinlik, Arapça Kitap ve Kültür Günleri programının devam ettiği Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. TYB İstanbul Şubesi başkanı Mahmut Bıyıklı şöyle konuştu:

 

SAVAŞIN MUTLAK MAĞDURLARINA DESTEK

“Bugün bütün coğrafyamızda şehirlerimizde ümmetin bütün ülkelerinde neredeyse bir savaş ortamı, bir kaos hâkim durumda. Bu savaşı çıkaran ve kaos ortamını oluşturan, medeniyet iddiasında bulunan Batı’dır. Biz de bugün, bu savaşta en çok mağdur olan; ülkelerinden, evlerinden, eşlerinden çocuklarından edilen mazlum kadınları gündeme getirmek amacıyla toplandık. Gerek Suriye’ye gerek diğer İslam coğrafyasının ülkelerine baktığımız zaman, savaştan en çok etkilenenlerin her zaman kadınlar ve çocuklar olduğunu görüyoruz.

Batı işgal ettiği ülkelerden gelerek kendisine sığınan kadınları kabul etmeyecek kadar gaddardır. Hem savaş çıkarıyorlar hem de savaşın mağdurlarını kabul etmiyorlar. Maalesef bu ikiyüzlü tavır, her zaman olduğu gibi kendini göstermektedir. Medeniyet iddiasındaki ikiyüzlü, emperyalist Batı’yı kınıyor, Anadolu’nun ve Türkiye’nin mazlum kadınlara yurt olma çabasını takdirle karşılıyoruz. Birkaç gün önce yola çıkan Vicdan Konvoyu’nu da bu vesileyle selamlıyoruz. Ülkemizde, savaşın daha doğrusu bölücülüğün mağdur ettiği kadınlar da var. Şu anda Türk askeri Afrin’de mücadele veriyor. Bu mücadelede şehid olan Mehmetçiğimizin anneleri, eşleri var. Onlar da ikiyüzlü Batı’nın uyguladığı bölücülük sonucu mağdur edildiler. Afrin’de, 15 Temmuz’da ve diğer mücadelelerde şehit olan kardeşlerimizin eşlerini, annelerini evlatlarını saygıyla selamlıyoruz.

Suriye’den ülkemize sığınan kadınların arasında, ressamlar, yazarlar, akademisyenler de var. Bugün burada, Suriyeli kadın ressamlarımızın resim sergisini açtık. Suriye’de kadınların uğradığı zulmü ve mazlumları anlatan resimlerden oluşuyor. İnşallah artık huzurun ve kardeşliğin resimlerini çizerler. Dini dili ırkı ne olursa olsun bütün kadınların kadınlar gününü tebrik ediyor, savaşsız, terörsüz, huzurlu bir gelecek diliyorum.”

 

SIKINTILAR İÇİN SANAT DİLİ

Suriyeli ressamların da iyi dileklerini ilettiği basın açıklamasında, Ressam Felek hanım şunları söyledi:

“Buraya ressam arkadaşlarımla birlikte geldim. Yaşadığımız sıkıntıları, sanatımızla göstermek, kendimizi ifade etmek istedik. Dünya Kadınlar Günü’nde bu mesajımızı iletmek istedik. Aslında genel anlamda asıl sıkıntıları çeken kadınlardır. Mesajımızı iletmek üzere buradayız. Bizim muhtaç olduğumuz şey muhabbettir, şefkattir, sevgidir. Bütün kadınların kadınlar gününü tebrik ediyorum.”

Basın açıklamasının ardından açılışı yapılan resim sergisi, Arapça Kitap ve Kültür günlerinin sergi salonunda izleyici ile buluştu.

dsc_0930.jpgdsc_0925.jpgdsc_0848.jpgdsc_0892.jpg

Bu haber toplam 789 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim