• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

İstanbul Şubesi: Yazar Kaan Murat Yanık: Romanım için Bebek Marina’da çarşafla dolaştım

İstanbul Şubesi: Yazar Kaan Murat Yanık: Romanım için Bebek Marina’da çarşafla dolaştım
Yazar Kaan Murat Yanık, son kitabı Butimar’ı TYB İstanbul Şubesi’nde Hüseyin Akın’ın moderatörlüğünü yaptığı, “Son iyi Şeyler” programında anlattı.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “Son iyi Şeyler” programı dün (26 Ocak Salı) Sultanahmet Kızlarağası Medresesi’nde gerçekleşti.

 

TYB İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Akın’ın moderatörlüğünü yaptığı programa, Yazar Kaan Murat Yanık konuk oldu.

 

Butimar romanında çarşaf giyen bir karakteri anlattığını ifade eden Yanık; “Butimar’ı yazmaya karar verdiğimde yazdığım karakterleri hissetmek istedim. Bazı yazarlar yazdıkların karakteri hissetmek için bir süre onlar gibi olabiliyor. Bu durumun geçmişte örneği de var. Butimar romanımdaki çarşaf konusu açıkçası beni tedirgin ediyordu. Türkiye’de laik-muhafazakar çatışması son zamanlarda çok hissedilebilir durumda. Benim derdim herhangi bir yerin yanında algılanmaktan ziyade bunu fotoğraflamaktı. Çatışmayı biraz daha somut halde sunmaktı. Dolayısıyla romanım için Bebek Marina’da çarşafla dolaştım. İnsanlarla konuştum. Gelen tepkileri ölçmeye çalıştım. Bunu da biraz ironik bir dille romana yansıttım. Aynı şekilde dilencilik de yaptım. Çok eski elbiseler giyerek bir süre dilendim. Biraz da para toplamıştım” dedi.

 

HAREKET DERGİSİ HEDİYE EDİLDİ

 

TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı ile TYB İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Akın, programında sonunda Yazar Kaan Murat Yanık’a Hareket dergisi hediye etti. Yanık ise hediye için TYB İstanbul Şube yönetimine teşekkür etti.

 

OKUYUCULARINA KİTABINI İMZALADI

 

Yazar Yanık, daha sonra okuyucularının tebriklerini kabul etti ve Butimar kitabını imzaladı. Okuyucular kitabını imzalattıktan sonra yazar ile de fotoğraf çektirdi.

 

20160126_194909.jpg20160126_202437-(1).jpg

Bu haber toplam 2423 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim