• İstanbul 10 °C
  • Ankara 10 °C

İstanbul Şubesinde Genel Kurul

İstanbul Şubesinde Genel Kurul   Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi\'nin 9. Olağan Genel Kurulu, Sultanahmet\'teki Kızlarağası Mehmet Ağa Medresesi\'nde yapıldı.

Şube yönetimine ise İrfan Çalışan, Hüseyin Emmiroğlu, Asım Gültekin, Belkıs İbrahimhakkıoğlu, Metin Karabaşoğlu, Ahmet Mercan, Mustafa Özcan ile M. Akif Özmen getirildi. Ali Ural, seçimlerin ardından yaptığı konuşmada, yazarların, görünenin dar kalıplarından çıkıp görünmeyene ulaşabilen, araştıran, hayalle gerçek arasında yeni bir dünya kurabilen kişiler olduğunu belirterek, birliğin de yazarların inancı, gücü ve geleceği olduğunu dile getirdi. TYB'nin kamu yararına çalıştığını ifade eden Ural, şöyle konuştu: ''Çatısı altında bulunduğumuz bu bina, yıllardır özverili gayretler sonunda ilim ve kültür hayatı için bir cazibe merkezi haline getirildi. Çığır açıcı etkinliklerin art arda yapıldığı bir kültür merkezi oluşturmak bu sabırlı sürecin meyvesi olmuştur. I. Edebiyat Mevsimi, ve I. Türkiye Ahlak Şûrası başta olmak üzere yapılan bu etkinlikler, sınırları İstanbul'u aşan bir etki alanı oluşturmuştur. Düşünce, kültür, sanat ve edebiyatın en temel branşlarında ülkemizin en yetkin eğitim girişimlerinin aynı çatı altında yapılması, öncü kuşakların yetişmesine vesile olacak saygın bir kurumu işaret etmektedir.'' Ali Ural, dernek olarak eksikleri olduğuna da dikkati çekerek, ''Kurum olarak, her şeyden önce Türkiye'nin kültür hayatına nüfuz edebilmek, kültür politikalarına rehberlik edecek açılımlar yapmak zorundayız'' dedi.

( Milli Gazete )