• İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

İstanbul Şubesi'nde Şairler Konuştu

İstanbul Şubesi'nde Şairler Konuştu
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi’nde “Kitabına Göre Konuşalım” programında İsmail Kılıçarslan moderatörlüğünde dört şairin ilk kitapları ve bu kitaplar çerçevesinde şiire bakışları masaya yatırıldı.

“Kitabına Göre Konuşalım / 4 Şair 4 Kitap” programı TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı'nın açılış konuşmasıyla başladı. Bıyıklı, genç şairleri tebrik etti ve yazı hayatlarında başarılar diledi. Şair ve yazar İsmail Kılıçarslan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Aykut Nasip Kelebek, Turgay Demirel, Mehmet Ali Genç ve Selim Sina Berk şiire ve hayata bakışlarını anlattılar.

Mehmet Ali Genç’in, Aç Karnımın Tok Hayalleri kitabıyla, Turgay Demirel’in Yüreğimin Tamamı, Aykut Nasip Kelebek’in Kelimeler ve Adımlar, Selim Sina Berk’in Bütün Yağmur Dualarına Amin kitaplarından birer şiir okunduktan sonra sorular ve cevaplar şeklinde devam eden program, dinleyicilerin sorularıyla da oldukça renkli gençti.

Şiirde usta-çırak ilişkisinin önemini vurgulayan İsmail Kılıçarslan, “Bir ustanın elinde ışıldamak çok güzel. Hele ki bir edebiyatçı için çok daha güzel.” derken, genç şairler de kitaplarının çıktığı yayınevi olan Usta-Çırak Yayınları adından yola çıkarak şiir tecrübelerinin olgunlaştığı muhitte usta-çırak ilişkisinin hâlâ yaşamakta olduğuna dikkat çektiler. Aykut Nasip Kelebek, “Usta-çırak ilişkisinin moderniteyle birlikte öldüğü söylenir. Buna büsbütün katılmıyorum. Etrafımızda şair yetiştiren birçok şair örneği var.” dedi.

Programa izleyici olarak katılan ve söz alan şair Zafer Acar genç şairlere destek vererek, “Modernist fikirlere karşı gelerek, usta şairleri örnek alarak ilerledik. Sezai Karakoç, İsmet Özel’in, önlerine diz çökmedik belki ama onların elinde büyüttük şiirlerimizi.” dedi.

Yoğun bir dinleyici tarafında takip edilen programın sonunda genç şairler, TYB İstanbul Şubesi’nin hediyesi olan kitaplarını imzaladılar.


ismail-kilicarslan.jpg
Bu haber toplam 1118 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim