• İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

İstanbul Şubesi'nin Genel Kurulu Yapıldı

İstanbul Şubesi'nin Genel Kurulu Yapıldı
19 Ocak 2018 tarihinde gerçekleşen ve çok sayıda kültür insanının iştirak ettiği İstanbul Şubesi Olağan Genel Kurulu başarıyla tamamlandı. Olağan Genel Kurula Genel Merkez adına Genel Sekreterimiz Dr. Muhammed Enes Kala katıldı ve üyelerimize hitap etti.

"Türkiye Yazarlar Birliği gönüllere irfan, vicdanlara hassasiyet, hislere hissiyat, akıllara idrak mayası çalan insanlık okuludur. Bizi Türkiye Yazarlar Birliği çatısı altında bir araya getiren, kalplerimizi birbirimize açan, davasını kalbimize yerleştiren, derdimizi sevmemizi bize nasip eden Allah'a hamdüsenalar olsun.

1978 yılında kurulan Yazarlar Birliği içinde bulunduğumuz 2018 yılında 40 yılını geride bırakıyor. 40 yılın içine emekler, acılar, sevinçler, ayrılıklar, kavuşmalar sığdırıldı. 2018 yılını Yazarlar Birliğinin şerefli tarihinde özel bir yıl yapmak için çalışmalara tüm şubelerimizle birlikte başladık. Yenilenerek, tazelenerek, muhasebeleşerek, halleşerek ve en önemlisi helalleşerek çok daha güzel yıllara doğru birlikte yürüyüşümüz devam edecektir.

Malumunuz odur ki, yürüyüşte muvaffakıyet hedefe değil, yola nispetledir, bu yol kutludur, kutlu olduğu kadar çileli ve zahmetlidir ama her şeyin üstünde, rahmet ve bereket doludur. Yolun çilesi ise yoldaşın desteği ile çekilir olur. Yürüyüşümüzde tarik de refik de önemlidir. Yolumuzda hiçbir refikimizi bırakma ve kaybetme lüksümüzün olmadığını çok iyi bilmeliyiz. Hamdolsun yolumuzun, davamızın Allah’ın rızasına uygun olduğuna inanıyoruz.  Birliğimiz, ne şubatın soğuğunda üşüdü, ne de temmuzun sıcağında kavruldu. Ülkemizin istikbal ve istiklal mücadelesinde hep Hakkın ve milletin yanında duruş sergiledi. Bugün olduğu gibi, zamanında da ülkemize bedel ödetmek isteyen dahili ve harici düşmanlar çıktı. Onlar tarihin mahkemesinde yargılandı ve karanlık dehlizlere gömüldü, birliğimizse şu anda şanlı tarihinde yeni bir dönem açmak üzeredir. Kuşkusuz, bu yolda kendimizin zaferden değil seferden sorumlu olduğumuzun farkındayız. Seferin de birlikte yola çıktığımız dostlarla çekilir ve anlamlı olduğunu biliyoruz, yolda sebat edenlerle seferimiz devam ediyor ve edecektir. 

Burada bugün İstanbul Şubemiz olağan kurulunu gerçekleştirecek, 1991 yılında faaliyete başlayan şubemiz her yıl çok daha büyüyerek yoluna devam etmektedir. Ankara’dan İstanbul şubemizin faaliyetlerini büyük bir gururla seyretmekteyiz. İstanbul şubemizin faaliyetleri diğer şubelerimize olduğu kadar Türkiyemizin  sivil toplum kuruluşlarına da ilham olmaktadır. Ben bu vesile ile İstanbul Şubemizin kıymetli başkanı Mahmut Bıyıklı beye ve ekibine teşekkür ediyorum. Sadece ona değil,  Yazarlar Birliği çatısı altında hizmet veren tüm başkanlarımıza ayrı ayrı Genel Merkez adına şükranlarımızı iletiyorum.  Hakkın rahmetine kavuşan üyelerimize rahmet diliyorum. Tabi burada değerli vakitlerinden feragat ederek, şubemizin güzel mekanını teşrif eden tüm kültür insanlarına da teşekkür ediyorum. Askerlerimiz şu anda önemli bir harekatı başlattı, onlara Rabbimden muvaffakıyetler ihsan etmesini niyaz ediyorum.

Kalem ve kelam üstatlarının yanında sözü fazla uzatmaktan hicap ederim. Olağan genel kurulun tüm bu düşüncelerle hayrlara vesile olmasını diliyorum."

foto-genel-kurul1.jpgm-enes-kala.jpg

Bu haber toplam 1095 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim