TYB'nin 40. Yılına Özel Vefa Gecesi

TYB'nin 40. Yılına Özel Vefa Gecesi
TYB 40 Yıllık yürüyüşünü, Vefa Gecesi Özel Programı ve Ödül Töreni ile taçlandıracak.

Türkiye Yazarlar Birliği’nin (TYB) 40. yılı dolayısıyla TYB İstanbul Şubesi ve İBB Kültür Daire Başkanlığı’nın işbirliği ile düzenlenen 40. Yıl Vefa Gecesi, 29 Nisan Pazar saat 19.00’da Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

40 kültür şahsiyetine Vefa ödülü takdim edilecek olan program, protokol konuşmaları ile başlayacak ve İncesaz grubunun konseri ile devam edecek. Geceye özel bir serginin ve belgesel gösteriminin yer alacağı, Vefa Ödülü vesilesiyle kültür dünyamızın seçkin simalarının bir araya geleceği organizasyonda tam bir kültür şöleni yaşanacak. 

Programının organizasyon paydaşı olan TYB İstanbul Şubesi adına konuşan Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, 29 Nisan gecesi yapılacak buluşmanın anlam ve önemine dair şunları söyledi:

“TYB, 40 yıllık azimli ve kararlı yürüyüşünde çok sayıda faaliyet yapan ve ülkemizin fikir hayatına muazzam katkılarda bulunan bir kurum olmuştur. Türkiye’nin son kırk yılının kültür ödevini neredeyse tek başına üstlenmiştir. Türkiye’de yapılması gereken ama yapılmayan birçok icraatı vaktiyle TYB gerçekleştirmiştir. Milletlerarası faaliyetlerle memleketimizin kültür elçiliğini üstlenmiş, sınırları aşan yüzakı organizasyonlara imza atmıştır.

TYB Türkiye’de zihin oluşturma anlamında da büyük bir etki uyandırmıştır. Faaliyetleri süreklileşen, gelenekselleşen faaliyetler olmuş, yankısı uzun süren, geniş çaplı çalışmalara mührünü vurmuştur. Kültür dünyasında iz bırakan yüzlerce çalışmayı TYB tek başına, sivil ve samimi bir sorumlulukla hayata geçirmiştir.

Bizler de kırk yıllık şerefli mazisiyle istikbale istikarlı adımlarla yürüyen Türkiye Yazarlar Birliği olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ’nin katkılarıyla 40. Yılımızda kültürümüze üstün hizmetleri geçen 40 büyük şahsiyete vefa ödüllerinin verileceği belgesel gösterimi ve İncesaz Konserinin olacağı özel bir gecede buluşalım istedik. Bütün kültür sanat dostlarını 40 Yıl Vefa Gecemize bekliyoruz.”

D. Mehmet Doğan, Fuat Başar, Ümit Meriç, Erol Sayan, Hasan Çelebi, Emin Işık, İlhami Atalay, Nurhan Atasoy, Sinan Genim, Ara Güler, Devrim Erbil, Beşir Ayvazoğlu, Alaaddin Yavaşça, Amir Ateş gibi isimlerin de aralarında bulunduğu, kültürümüzde imzası bulunan 40 şahsiyet ödüllendirilecek.

Tarih: 29 Nisan Pazar

Saat: 19.00

Yer: Ali Emiri Kültür Merkezi / Fatih, İstanbul

İletişim: 0 212 527 75 18

2-012.jpgafis-004.jpg

Bu haber toplam 1941 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim