İstiklal Marşı 88 Yaşında

İstiklal Marşı 88 Yaşında
Gül, Toptan ve Erdoğan, İstiklal Marşı\'nın kabulünün 88\'inci yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. ..

Gül, Toptan ve Erdoğan, İstiklal Marşı´nın kabulünün 88´inci yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

..

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İskilal Marşı'nın Türk milletinin eşsiz mücadelesini ölümsüzleştiren bir anıt olduğunu vurguladı.

Gül, "İstiklal Marşı'nda vurgulandığı gibi, Türk milleti ezelden ebede uzanan tarihi ve kültürü ile her türlü engeli aşacak güce sahiptir" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, İstiklal Marşı'nın kabulünün 88'inci yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, İstiklal Marşı'nın milli mücadelenin en çetin dönemlerinde Türk halkına büyük cesaret ve moral aşıladığına işaret etti.

Gül, " İstiklal Marşı'nın insanın içini titreten her mısrası bize kim olduğumuzu, nereden gelip nereye gittiğimizi, bu vatana nasıl sahip çıktığımızı anlatır." dedi.

Mehmet Akif Ersoy'un Türk ulusunun duygularını derin ve anlamlı bir şekilde ifade ettiğini belirten Gül, İstiklal Marşı'ın onun kaleminden çıkıp milletin en büyük değeri olduğunu vurguladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan da "İstiklal Marşı'nı okurken o günün düşünmezsek, o günü iyi hatırlayıp İstiklal Marşı'na bakmazsak çok doğru bir analiz yapamayız" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise İstiklal Marşı'nın, tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak bağımsızlık mücadelesini kazandığını anlatan "tarihi bir vesika" olduğunu belirtti.

Erdoğan mesajında şu sözlere yer verdi : " İnanıyorum ki milletimizi meydana getiren bütün fertler olarak, bize armağan edilen bu eşsiz mısralardaki kardeşlik ruhunu, bu gönül birliğini dinmez bir coşkuyla ilelebet muhafaza edeceğiz."

Haber: TRT Haber

 

Bu haber toplam 1252 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim