• İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

İstiklâl Marşı 95. Yılında Yazıldığı Yerde Okundu

İstiklâl Marşı 95. Yılında Yazıldığı Yerde Okundu
Türkiye Yazarlar Birliği tarafından, İstiklâl Marşı’nın yazıldığı yer olan Taceddin Dergâhı’nda “İstiklâl Marşı’nın Kabul Edilmesinin 95. Yıldönümü Programı” yapıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Mehter Takımının icra ettiği marşlarla açılan programda ilk olarak Ankara Vakıflar Bölge Müdürü Temel Ünlü, İstiklâl Marşı’nın İstiklâl Harbi’nin muhteşem bir tasviri olduğunu söyledi.

Daha sonra konuşan Mehmed Âkif Ersoy Araştırmaları Merkezi başkanı D. Mehmet Doğan İstiklâl Marşı’nın 3 sacayağı üzerinde yükseldiğini, bunların birinci ayağının Genel Kurmay, ikincisi hükûmet, üçüncüsünün ise bu marşı ayakta alkışlayan Türkiye Millet Meclisi olduğunu söyledi. Maalesef bugün bu sacayağının sadece birinin burada bulunduğunu, bu yüzden Bakan Nabi Avcı’ya minnettar olduğunu diğer iki ayağının da olması gerektiğini ifade ettikten sonra en azından Kültür Bakanı’nın burada olması gerektiğini söyledi. Ayrıca Taceddin Dergâhı’nın çevre düzenlemesinin İstiklâl Marşı’nın şanına yakışır bir şekilde yapılması gerektiğini, on katlı binaların Dergâh’ın ruhuna uymadığını söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşen ve Ankara Vali Yardımcısı Hamza Duygun’un günün önemine ilişkin konuşmalarının ardından Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı kürsüye geldi. “Milyonlarca öğrenciye İstiklâl Marşı’nı öğreten yüz binlerce öğretmenin bakanı olmaktan gurur duyuyorum.” dedi. Mehmet Doğan’ın taleplerinin çok yerinde olduğunu ve dikkate alacaklarını belirtti.

3 küçük çocuğun İstiklâl Marşı’nı okumasının ardından Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yılı nedeniyle düzenlenen Çanakkale Şehitlerine Şiiri Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Türkiye Yazarlar Birliği’nin hazırladığı hediyeleri öğrencilere takdim eden Nabi Avcı, Mehmed Âkif hakkında çıkarılan kitapları tek tek tanıttı.

Özel Çağrı Okulları öğrencileri İstiklâl Marşını okudu. Program Kur’an-ı Kerin tilâvetinin ardından sona erdi.

dscf7195.jpgdscf7244.jpgdscf7251.jpgdscf7280.jpg

Bu haber toplam 1239 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim