• İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

İSTİKLÂL MARŞI GÜNÜ Kutlama Hazırlıklarına Hız Verildi

İSTİKLÂL MARŞI GÜNÜ Kutlama Hazırlıklarına Hız Verildi
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı başkanlığında yapılan Merkez Yürütme Kurulu toplantısına D.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı başkanlığında yapılan Merkez Yürütme Kurulu toplantısına D. Mehmet Doğan ve Ahmet Fidan katıldı

“12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmed Akif Ersoy’u Anma Günü” Kanunu gereğince, bu yıl kutlamaların daha canlı yapılması için hazırlıklara hız verildi.
2007 Yılında Kabul edilen Kanun gereğince kurulan Merkez Kutlama Kurulu, MEB Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül başkanlığında toplandı.

MEB Merkez Binası Bakan katında bulunan Tevfik İleri Salonunda yapılan toplantıya, merkez Kutlama  Kurulu üyesi kuruluşların  temsilcileri katıldı.

Toplantıda TYB Vakfını temsilen Vakıf Mütevelli Heyet Başkanı D. Mehmed Doğan ve  Başkan Yardımcısı Ahmet Fidan katıldılar.

Hazırlanan gündem gereğince Müsteşar M. Yaşar Özgül, aralık ayında yapılan toplantıda alınan kararlar ile Ankara İl  Kutlama Kurulu’nun aldığı kararları özetledi.
Ankara’da Vali Muavini Mustafa Tapısız Başkanlığında kurulan İl Kutlama Kurulu, geçen hafta toplanarak Ankara’da yapılacak kutlama faaliyetlerini tesbit etmiş ve bunu Merkez Kutlama Kurulu’na sunmuştu.

Merkez  Kutlama Kurulu’nun yapılan son toplantısında, Ankara merkezli kutlamalara ilaveten  Türkiye genelinde yapılması planlanan programlar karara bağlandı. Buna göre Ankara’da 12 Mart 2010 Cuma günü saat 10.00 da İstiklal Marşı’nın yazıldığı yer olan Taceddin Dergâhı’nda yapılacak program  TYB tarafından koordine edilecek.

Saat 11.00’de İstiklâl Marşı’nın kabul edildiği 1. TBMM binasında Kültür ve Bakanlığı’nın düzenleyeceği programa TBMM de katkı sağlayacak.

Aynı gün saat 15.00’de Şura Salonunda Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün programı icra edilecek.

Kutlamaların Türkiye genelinde daha canlı ve kalıcı yapılması için TYB Vakfı tarafından hazırlanacak afişlerin TBMM tarafından bastırılarak MEB tarafından tüm okullara gönderilecek.

Aynı gün TRT’nin M. Akif Ersoy’un şiirlerinden oluşan bir sanat müziği konserini canlı olarak yayınlanması karararlaştırıldı.

Kutlama kurulunda İstiklal Marşı’nın 90. yıldönümü olan 2011 Kutlamalarının hazırlıklarına şimdiden başlanılması da müzakere edildi ve konuyla ilgili bazı kararlar alındı.

Bu haber toplam 1210 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim