• İstanbul 24 °C
  • Ankara 25 °C

İstiklal Marşı için yeni bir beste lazım

İstiklal Marşı için yeni bir beste lazım
İstiklal Marşı'nın bestesinin sözleriyle uyuşmadığını dile getiren Yazarlar Birliği Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Doğan, marşın kamu adına tescil edilmesi sürecinde bestesinin de değiştirilmesini istedi.

dmdogan12İstiklal Marşı'nın bestesinin sözleriyle uyuşmadığını dile getiren Yazarlar Birliği Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Doğan, marşın kamu adına tescil edilmesi sürecinde bestesinin de değiştirilmesini istedi.

Türk Edebiyatı'nda İstanbul'un yerini yeniden keşfetmek ve edebiyat sevenlerle edebiyatçıların etkileşimi sürekli kılmak amacıyla düzenlenen, "2. İstanbul Edebiyat Festivali' başladı. Festivalin açılışında konuşan Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Doğan, İstiklal Marşı'nın bestesinin değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Doğan, milli marşımızın telif haklarının bir Alman firma tarafından kullanıldığının anlaşılması üzerine başlatılan kamu adına tescil sürecine dikkat çekerek, bu fırsatın değerlendirilerek bestenin değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

BESTE İLE SÖZ UYUMSUZ

Doğan, "İstiklal Marşı'nın bestesini okumakta hepimiz güçlük çekiyoruz. Elbette büyük bir şair tarafından yazılmış metne tabii ki bir itirazımız yok. Her şeyiyle güzel. Zaten İstiklal Marşı'nın bu metni Anayasa ve kanunla korunmuştur' diye konuştu. Marşın bestesinin ise böyle bir koruması olmadığına dikkati çeken Doğan, "İstiklal Marşı'nın metniyle asla uyuşmayan bu besteden kurtulmak için bu fırsatı değerlendirebiliriz. Büyük bir 'İstiklal Marşı Besteleme Yarışması' açabiliriz" dedi.

Marşın şanına yakışsın

Mehmet Doğan, "Mehmet Akif'in eseri, şanına layık yeni bir İstiklal Marşı bestesine kavuşabilir" diyerek edebiyat dünyasında bu konunun tartışılması gerektiğini dile getirdi.

Yeni Şafak 07.12.2010

Bu haber toplam 1157 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim