• İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C

İstiklâl Marşı kabulünün 91. yılında yazıldığı yerde okundu

İstiklâl Marşı kabulünün 91. yılında yazıldığı yerde okundu
İstiklâl Marşı’nı yazıldığı yerde, Taceddin Dergâhı’nda okumak, Millî Şairimiz Mehmed Âkif’i anmak, İstiklâl Marşı’nın TBMM’de kabul edilişinin 91.

Vakıflar Bölge Müdürü Aslan Yıldız da konuşmasında, Âkif’in asil milletimizin yetiştirdiği büyük bir dava adamı olduğunu söyledi. Yıldız, “ O, ilkelerinden taviz vermeyen, vatan sevdalısı, büyük bir şairdir. Şahsiyetinin şiirinden büyük olduğu hep söylenecektir. Şiirleri milletimizi bilinçlendiren bir araç olarak kullanılmaya devam edecektir. “ dedi.

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel ise; “ bu inançlı insana, asırlardır bağımsız yaşayan milletimize cesaretle haykıran Âkif’e Allah’tan rahmet diliyorum. “ diyerek başladığı konuşmasında, Âkif’in geçmişi öğreten, ahlâkî vasıflarımızı bizlere hatırlatan âbide şahsiyetlerden biri olduğunu ifade etti. Çanakkale’yi yüreğinde Âkif kadar hisseden kimsenin olmadığını vurgulayan Yüksel, Âkif olmasaydı Çanakkale Destanı’nın bir tarih değil; zalim bir savaş olarak tarih sayfalarında kalacağını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da, 12 Mart gününün milletimizin müstesna günlerinden biri olduğunu ifade etti. Her yıl 12 Mart’ta yeni bir başlangıç yaptıklarını söyleyen Günay, 2007 yılından bu yana Âkif’i anma gününün resmî kutlama günleri arasına alındığını belirtti. Geçen yılın Mehmet Âkif Ersoy’un vefatının 75. yıldönümü olduğunu hatırlatan Ertuğrul Günay, mütevazı katkılar yapılmaya çalışıldığına, ortaya konulan güzelliklerin yayıldığına dikkati çekti. Âkif ile ilgili çalışmaların devam edeceğini söyleyen Günay, onun tefrikacı, kavmiyetçi biri olmayıp, gerçek bir mütefekkir, yenilikçi, ilerici biri oluşuna işaret ederek, “ Âkif’in yazdıklarından, onun Safahat’ından öğreneceğimiz çok şey var. “ dedi.

Protokol konuşmalarının tamamlanmasının ardından Özel Çağrı Okulu öğrencileri İstiklâl Marşı’nı seslendirdiler.

“ İstiklâl Marşını Yazıldığı Yerde Okumak" İstiklâl Marşı ve Mehmet Âkif Günü “ Taceddin Dergâhı Kutlama Programı, Bilal Demiryürek Hocaefendi’nin, Çanakkale Şehitlerine Kasidesi’ni okuması ile sona erdi.

istiklal2 istiklal3 istiklal4  istiklal5  istiklal6  istiklal7

Bu haber toplam 1063 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim