• İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

İstiklâl Marşı şairi Mehmed Âkif vefat yıldönümünde Taceddin Dergâhı’nda anılıyor

İstiklâl Marşı şairi Mehmed Âkif vefat yıldönümünde Taceddin Dergâhı’nda anılıyor
Mehmet Âkif Ersoy’un vefatının 74. Yıldönümü dolayısıyla yapılacak toplantı 27 Aralık pazartesi sabahı 10.

mehmetakifdavet1Mehmet Âkif Ersoy’un vefatının 74. Yıldönümü dolayısıyla yapılacak toplantı 27 Aralık pazartesi sabahı 10.30’da başlayacak

Türkiye Yazarlar Birliği’nin, 1978 yılından beri gelenekleştirdiği Mehmet Âkif anmaları, şairin Milli Mücadele sırasında ikamet ettiği Hacettepe’deki Taceddin dergâhında yapılıyor.

TYB’den yapılan açıklamada, “Mehmed Âkif'i, milletine anıt eserler bırakmış büyük bir şairi, milletinin hissiyatını en iyi şekilde dile getirmiş ve onun tarafından benimsenmiş büyük bir şahsiyeti hatırlamak, hâtırasını yaşatmak için ‘Taceddin Dergâhı’ tarihe tanıklık eden bir yapı olarak önem taşıyor.

27 Aralık 1978'de, hâtıraların izinde, Mehmed Âkif müzesi haline getirilmiş olan Taceddin Dergâhı'na ilk defa giden yazarlar, mezbelelikten başka bir şey bulmadılar. Bina terk edilmişti. Müze eşyası, Üniversite tarafından depoya kaldırılmış ve yapı uygunsuz kişilerin barınağı haline gelmişti. 30 yılı aşan ilgi, binanın ve çevresinin korunması, düzenlenmesi yönünde adımlar atılmasını sağladı. Bu büyük örnek şahsiyetimizin hatırlanması ve yaşatılması için 27 Aralık  Pazartesi sabahı 10.30’da yine Taceddin Dergahı’ndayız” denildi.

27 Aralık Mehmet Âkif anmalarına, yazarlar, sanatçılar, gönüllü kuruluş temsilcileri, çocuklar, gençler, öğrenciler, öğretmenler katılıyor.

Bu sene, TYB’nin mutat anmasının ardından ESDER (Esnaf ve Sanatkârlar Derneği) Taceddin Camiinde Mevlit okutacak ve daha sonra ahi pilavı, ayran ve mevlid şekeri ikram edilecek.

 

SAFAHAT DERSLERİ TEKRAR BAŞLIYOR

TYB ilk defa 1999 yılında başlattığı Safahat Dersleri, bu sene yeniden programa alındı.

Mehmet Akif Ersoy’un şiir külliyatı, dilimiz ve edebiyatımızın anıt eseri Safahat 27 Aralık akşamı 18.30’da TYB’nin yeni hizmet binasındaki açılış toplantısından sonra Salı akşamları tam metin olarak okunacak.

Safahat Derslerini dönüşümlü olarak D. Mehmet Doğan, Prof. Dr. Mehmet Akkuş, Dr. Necmeddin Türinay, Dr. Nazif Öztürk ve Ercan Yıldırım tarafından yapılacak. Safahat metni okunup açıklandıktan sonra katılımcıların konuyla ilgili soruları cevaplandırılacak.
Bu haber toplam 1157 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim