• İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Konferansı Düzenlendi

İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Konferansı Düzenlendi
Manisa Celal Bayar Üniversitesi, İstiklal Marşı’nın kabulünün 95’inci yıldönümü dolayısıyla ‘Çanakkale Şehitlerinden İstiklal Marşı’na Mehmet Akif Ersoy’ adlı konferans düzenledi.

Celal Bayar Üniversitesi tarafından İstiklal Marşı’nın kabulünün 95’inci yıldönümü dolayısıyla ‘Çanakkale Şehitlerinden İstiklal Marşı’na Mehmet Akif Ersoy’ adlı konferans düzenlendi. Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezi’ndeki konferansa, Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya, Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun, Basın İlan Kurumu Müdürü Kenan Tokgöz, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Konuşmacılığını Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı Mehmet Doğan’ın yaptığı konferansta İstiklal Marşı’nın kabulü ve sonrasında yaşanan gelişmeler ile birlikte Mehmet Akif’in hayatı da anlatıldı.

Doğan, İstiklal Marşı’nın oluşum sürecinden bahsederken

Milli Mücadele döneminde askeri heyecanlandıracak, milli hisleri coşturacak bir marş istendiğini, bu sebeple bir yarışma yapıldığını, nitekim Mehmet Akif Ersoy, seçilen eserin maddi bir ödülle mükafatlandırılacağını bildiği için yarışmaya katılmadığını aktardı.  Doğan, yarışmaya katılan hiçbir eserin beğenilmemesi üzerine Mehmet Akif Ersoy’dan marş yazması istenerek halkın Milli Marşına kavuştuğunu ve onunla bütünleştiğini salonu dolduran konuklarla paylaştı. Mehmet Akif Ersoy’un Milli Mücadele’nin manevi öncüsü olarak nitelendirildiğini söyleyen Doğan, İstiklal Marşı ile milletin kendisini bulduğunu belirtti. Konferans, soru cevap bölümünün ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya’nın Mehmet Doğan’a plaket takdimi ile son buldu. 

Bu haber toplam 1225 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim