• İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

İstiklâl Marşı'nın 90. yılına Logo

İstiklâl Marşı'nın 90. yılına Logo
TYB’de düzenlenen basın toplantısında logo örnekleri basına dağıtıldı. Türkiye Yazarlar Birliği’nde 90.yıl logo taslakları ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı D.

istiklalmarsitoplanti

TYB’de düzenlenen basın toplantısında logo örnekleri basına dağıtıldı.

Türkiye Yazarlar Birliği’nde 90.yıl logo taslakları ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, İstiklâl Marşı’nın temel mutabakat metinlerimizden olduğunu belirterek, anayasaların, kanunların sürekli değiştiğini, buna karşılık İstiklâl Marşımızın 90 yıldır değişmediğini vurguladı.

İstiklâl Marşı’nın 90. Yıldönümünde yapılabilecekler konusunda, İstiklâl Marşı’nın kabul edildiği günü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü hakkında oluşturulan merkez yürütme kuruluna teklif verdiklerini ifade eden Mehmet Doğan, logo çalışmalarını Türkiye Yazarlar Birliği’ninüstlendiğini, çeşitli logo örneklerinde, Mehmet Akif Ersoy portresini ve meclis sembollerini bir araya getirdiklerini söyledi.

“Bütün sivil toplum kuruluşları bu konuda seçim yapabilmeli” diyen TYB Şeref Başkanı Mehmet Doğan, basın toplantısından sonra bu konu ile ilgili Türkiye’de faaliyette bulunan kuruluşlara ziyarette bulunacaklarını ifade etti.

Tercihlerin 10-15 gün içinde kendilerine ulaşacağını kaydeden Mehmet Doğan, seçilen İstiklâl Marşı logosunun yıl boyunca düzenlenecek bütün faaliyetlerde kullanılacağını belirtti.

Önümüzdeki aylarda Mehmet Akif Bilgi Şöleni’nin beşincisinin düzenleneceğini belirten Mehmet Doğan, ana temanın Milli Mücadele ve İstiklâl Marşı başlığını taşıdığını, şölene her türlü bildiri ile katılmanın mümkün olacağını ifade etti.

Mehmet Akif Ersoy’un anıt eserlerinden Safahat’ı, günümüz gençlerinin kolaylıkla anlamaları maksadıyla Genç Safahat adıyla yeniden kitaplaştırdıklarını da belirten Mehmet Doğan, Mehmet Akif’in en çok ezberlenecek şiirlerini seçtiklerini, seçilen şiirlerin rahatlıkla kavranması için kelime manalarının aynı sayfaya koyulduğunu, eseri usta işi renkli resimlerle de zenginleştirdiklerini söyledi.

Bu haber toplam 1564 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim