• İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

İtibar'ın Mart Sayısı Çıktı

İtibar'ın Mart Sayısı Çıktı
İtibar, 78. sayısı olan Mart sayısında Selahattin Yusuf ile yapılmış bir söyleşiye yer veriyor. Türk Edebiyatının her kuşaktan önemli isimlerinin ürünleriyle katkıda bulundukları İtibar, doyurucu bir sayı ile okurunun karşısına çıkıyor.

İbrahim Tenekeci’nin yönetimindeki İtibar, usta çizer Hasan Aycın’ın çizgilerini yayınlamaya devam ediyor. Her zaman olduğu gibi şiirleriyle dikkat çeken dergi, Cahit Koytak’ın “Yüce İsminle Senin” isimli eseriyle şiir sayfalarını açıyor. Mustafa Akar’ın “Hüseyin”, Ali Emre’nin “Beşeri Coğrafya” ve Ali Sali’nin “Sükûtumuzu Koyulaştıran Kur’an Sesleri” başlıklı şiirleriyle devam ediyor. Bu sayının diğer şairleri ise Ali K. Metin, Ahmet Edip Başaran, Burhan Sakallı, İsmail Aykanat, Suavi Kemal Yazgıç, Enes Talha Tüfekçi, Eyyüp Akyüz, İbrahim Tenekeci, Süleyman Unutmaz, Adem Yazıcı, Ömer Fatih Andı, Kâmil Çağlar Aksu, Mustafa Uçurum, Cengizhan Konuş, Aslı Bey, Enes Kılıç, Ahmet Bahadır Sarıkaya, Kevser Evsen, Muhammed Enis Özel, Muhammed Mücahit Yılmaz, Fatih Muhammed Atasever, Mehmet Emin Küçüker, Mehmet Doruk Kandemir, Mehmet Akif Öztürk, Mehmet Fatih Öz, Mehmet Aycı, Tayfun Doğan, Ümit Zeynep Kayabaş, Yunus Karadağ ve Ali Oturaklı.

İtibar Mart sayısının öykü sayfaları da son derece zengin. Bu sayıda Cemal Şakar’ın “Risale-i Perihan”, İsmail Özen’in “Filim Yandı, Adamım”, Yunus Develi’nin “Yarasızlar”, Doğukan İşler’in “Serçe Kuş”, Aynur Dilberin “Kan Kırmızı” ve Emin Gürdamur’un “Boşluğun Rüyası” isimli öyküleri bulunuyor.

Selahattin Yusuf ile Söyleşi

İtibar’ın Mart sayısında Selahattin Yusuf ile Furkan Çalışkan konuşmuş. Yusuf, “Maddi ve güncel karşılığı olmayan şeylere birlikte heyecanlanmak, giderek daha nadir rastladığımız bir olay oldu.” diyerek önemli bir noktaya temas ediyor. Ercan Yıldırım, “Küresel Kültüre Bağlanırken” başlıklı yazısıyla aramızda. Kemal Sayar, “Barbar İstilası” diyor. Cihan Aktaş, bir denemeyle bu sayımıza kıymet katıyor: Kuruyan Irmak Oteli. Meryem Genel, “Nurettin Topçu’da İsyan Ahlâkı” başlıklı yazısıyla aramızda. Necip Tosun, “Eleştiri ve Ahlâk” diyor. Özkan Gözel, “Aşkınlığın Üç İmkânı” başlıklı yazısıyla dergimizdeki yazılarına bir yenisini ekliyor. Sadık Koç, “Ev Başka, Daire Başka” diyerek önemli bir konuya temas ediyor. Erol Yılmaz, kıymetli bir yazı ile aramızda: Arkadaşlık Bakımı. Afşin Selim, “Turnam Başım Darda Benim” diyor. Ömer Lekesiz, “Toledo” yazısı ve fotoğrafı ile dergimize katkı sağlayan isimlerden. Yunus Emre Özsaray, “Siyasetten Hikâyeye, Hikâyeden Siyasete Doksanlar” diyerek önemli bir konuyu ele alıyor. Kitap tahlili bölümümüzde ise Emel Özkan, Zeynep Tuğçe Karadağ’ın “Acile Tek Giden”, Ömer Yalçınova, Hamza Bilgü’nün “Sherlock Homeless ile Nasıl Tanıştım”, Harun Yakarer, Suavi Kemal Yazgıç’ın “Tövbe Gölgeliği” ve Zeynep Acar, Kâmil Yeşil’in “Öykü Dersleri” isimli kitabını inceledi. Bu sayımızın diğer yazarları ise Cemal Şakar, Gökhan Gökçek ve Barış Sağıroğlu.

www.itibardergi.com

itibardergisi@hotmail.com

(0212) 544 24 61

Bu haber toplam 1276 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim