• İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

İtibar'ın Mayıs sayısı çıktı

İtibar'ın Mayıs sayısı çıktı
İtibar, 80. sayısı olan Mayıs sayısında Mustafa Akar ve Sevda Dursun ile yapılmış iki söyleşiye yer veriyor.

Türk Edebiyatının her kuşaktan önemli isimlerinin ürünleriyle katkıda bulundukları İtibar, doyurucu bir sayı ile okurunun karşısına çıkıyor.

İbrahim Tenekeci’nin yönetimindeki İtibar, usta çizer Hasan Aycın’ın çizgilerini yayınlamaya devam ediyor. Her zaman olduğu gibi şiirleriyle dikkat çeken dergi, Ali Emre’nin “Acının İskelesi” isimli eseriyle şiir sayfalarını açıyor. Cahit Koytak’ın “Susma Sanatı”, Mehmet Şamil’in “Kudüs Kıyâmı” ve Said Yavuz’un “Şimdi Bu Saatlerde” başlıklı şiirleriyle devam ediyor. Bu sayının diğer şairleri ise Serap Kadıoğlu, Tuba Kaplan, Mehmet Narlı, Emel Özkan, Ömer Fatih Andı, Seyyid Ensar, Ali K. Metin, Enes Kılıç, Samed Karataş, Aynur Dilber, Mehmet Doruk Kandemir, Muhammed Ali Caymaz, Yunus Karadağ, Filiz Kolukısa, Nurullah Genç, Mustafa Uçurum, Aslı Bey, Fatih Muhammed Atasever, Mehmet Emin Küçüker, Ali Oturaklı, Ayşe Çelikkaya, Şadi Kocabaş, Umut Cemal, Kağan Server Atıcı ve Zeynep Kot Tan.

İtibar Mayıs sayısının öykü sayfaları da son derece zengin. Bu sayıda Handan Acar Yıldız’ın “Bere”, Cemal Şakar’ın “Şirin’in Gözleri”, Yunus Emre Özsaray’ın “Çaktırma Bacinik”, Gülhan Tuba Çelik’in “Yüz”, Neslihan Soydaşın “Kadınlar ve Çiçek Ölüleri” ve Merve Koçak Kurt’un “Naz Kahvesi” isimli öyküleri bulunuyor.

Mustafa Akar ve Sevda Dursun Söyleşileri

İtibar’ın Mayıs sayısında Mustafa Akar ile Furkan Çalışkan konuşmuş. Akar, “Siyasi konularda erken bilinçlenmemiz, severek bağlandığımız her şeye dava gözüyle bakmamızı sağladı.” diyerek önemli bir noktaya temas ediyor. İkinci söyleşimizde Saliha Sultan sormuş, Sevda Dursun cevaplamış. DursunUnutmayı da biliriz; ama şartlar müsait değil” diyerek 28 Şubat öykülerinden derlediği “Şubat Tutulması” isimli kitabını anlatıyor. Ercan Yıldırım, “Patikadan Otobana” başlıklı yazısıyla aramızda. Kemal Sayar, “Dağınık Oda” diyor. Mustafa Ruhi Şirin, “TRT Gemisinde Tahterevalli” yazılarına devam ediyor. Necip Tosun, “Günümüz Edebiyat Ortamının Görünümü” başlıklı yazısıyla aramızda. Leylâ İpekçi, “Sevenlerin Anayurdu” diyor. 

Devamı: http://www.kulturgundemi.com/edebiyat/itibarin-mayis-sayisi-cikti-haber-36226

Bu haber toplam 802 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim