• İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

İyi insan, ülkesi için rol modellik üstlenir

İyi insan, ülkesi için rol modellik üstlenir
Yazar Vural Çakır, Ankara Şubesinde düzenlenen “Bir Yazar Bir Kitap” programına konuk oldu.

07.09.2019 tarihinde şube toplantı salonunda gerçekleşen söyleşiyi Vedat Güneş yönetti.

Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay açılışta yaptığı konuşmada, yeni dönemde de yazar, şairlerin katılımı ile kültür sanat etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.

Daha sonra, programı yöneten Vedat Güneş ise yaptığı konuşmada, bugünkü kitap dünyasının ve okuma kültürünün düne göre çok daha iyi bir yerde olduğunu ancak bunun da daha çok geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Programın konuğu Yazar Çakır da eseri “İnsan Ve Değer” hakkında bilgiler verdi.

 Çakır, insan ve değerler üzerinde yaptığı konuşmada; iyi insan tanımını şöyle yaptı: “Akademik kariyer veya soya bağlı olmaksızın, tamamen kişinin kendi çaba ve tercihleriyle müspet bir yere gelmiş olan kişidir iyi insan. İyi insan, kendisi ve ülkesi için rol model üstlenen kişidir. İyi insan, başkası için de iyilik kaynağı olan kişidir.”

Davranış konusunda insan dışındaki hiçbir canlıda insan kadar farklılıklar bulunmadığını ifade eden Çakır “Bir tarafta merhamet ve güzellik timsali bir davranış sergilenirken, diğer bir tarafta ise bambaşka bir canilik içine girebiliyor yine insan türü. Bu farkı diğer canlılarda göremezsiniz” dedi.

Bugünkü en büyük problemlerimizden birinin de kanaatkâr olmayışımız olduğunu ifade eden Çakır, “Kanaat etmiyoruz. Hep daha fazlasını istediğimizden ve o istediğimiz şeyi de her zaman elde etme imkânımız olmadığı için bu da bizi bir mutsuzluğa sürüklüyor. Onun için kanaatkâr olmamız gerekiyor mutlu olabilmemiz için.” diye konuştu.

photo-2019-09-07-17-08-34.jpg

Bu haber toplam 686 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim