• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

İzdiham’dan Özel Tasarımıyla Biyografi Serisi

İzdiham’dan Özel Tasarımıyla Biyografi Serisi

Gözünü ufkun ardında beliren yeni güneşlere umut bağlayan ruh derinliğine dikerek şiirler biriktirir. Sancısını taşıdığı haletin dizelere yüklenen anlamıyla beslerken yüreği dağlara yaslı kuşları, kanatlarına takılı kalan özgürce çırpınışlardan zirveye doğru uzanır. Sezai Karakoç, yaşadığı coğrafyanın dertleriyle hem dem olurken, bir taraftan da edebiyat dünyasına diri bir duruş, duygu yoğunluğu ile yazılmış serbest nazım şiirler ve inceliği şiar edinmiş adımlar bırakmış.

Yazar İbrahim Varelci, bir usta şairin hayatı ve insanı yorumlama anlayışını derinlemesine inceleyerek Sezai Karakoç Kitabı adıyla kitaplaştırmış, okurun bu konuda beklentisini göz ardı etmeden ayrıntılı bir çalışmaya imza atarken, yeni bakış açıları da geliştirmiş.

Şahsiyetini, kurgu olmayan hayatın gerçekliğe mekan sağlayan tiradında sağlam zeminlere oturtmayı başardığının ayrımında olan Sait Faik, biyografisi bütün boyutlarıyla ele alınması icap eden ender kalem aşığı, kelime ustası yazarlardandır. Kendini yalnızlığın dingin koynuna teslim etmekten ziyadesiyle memnun olmasını trajik denilecek kadar kedere bulanmış yaşamıyla özdeşleştirebiliriz. Öykücü Yunus Meşe, daha önce yayımladığı ilk öykü kitabı Geç Kalmış Bir Şapka’dan sonra kaleme aldığı Sait Faik Kitabı nezdinde modern öyküye geçişin temel taşını atmış bir ustayı, tüm yönlerini araştırarak bir araya getirdiği metinde anlatmış, bu sayede okurların da rahatlıkla seyredebileceği bir pencere açmış.

Devamı: https://www.izdiham.com/izdihamdan-ozel-tasarimiyla-biyografi-serisi/

Bu haber toplam 420 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim