• İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

İzmir Şubesinde kareteci üç kuşak bir arada

İzmir Şubesinde kareteci üç kuşak bir arada
Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesinde, 20 Mayıs 2017 Cumartesi günü, Uluslararası Savaş Sanatları eğitmeni, Milli sporcuların hocası, Milli Takımlar Antrenörü, İzmir Karate İl Temsilcisi Adnan Safak Yüksel hoca konuştu.

Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesinde, 20 Mayıs 2017 Cumartesi günü, Uluslararası Savaş Sanatları eğitmeni, Milli sporcuların hocası, Milli Takımlar Antrenörü, İzmir Karate İl Temsilcisi Adnan Safak Yüksel hoca konuştu. Eğer spor bir kültür ise TYB de konuşulmalı, birlikteliği araştırılmalı. "Sporu kendin için, ailen için, vatanın için yaparsın..." derken heyecanlandı. Zaman zaman oturduğu yerden ayağa kalktı.

“Spor yalnız çocuklar için yapılır, diye bir yanılgı içerisindeyiz. Spor doğumdan ölünceye kadar yapılmalıdır. Yani insanın hayat tarzı olmalıdır… Sporcu kendisi için yetiştirilmez, ülkenin kafası çalışan kadrolarıdır bunlar…”

“Sporu efsaneleştiriyorlar, öyle hareketler koyuyorlar ki uygulanması mümkün değil ve akla ters düşer. Spor akla uygun yapılır. İnsanları hayallere sürüklemeden sporu normal bir olaymış gibi kabullenmeli…”

“Hedef madalya peşinde koşmak olmamalı. Önce kendimizi yetiştireceğiz. Kendinizi yetiştirdikten sonra bayrak direye çekilecektir. Bir gün o bayrağın oraya nasıl çıktığına sen bile şaşarsın…”

“Marifet hiçbir şey yapmadan oturmak değil, marifet sen de onun gibi spor yapacağın halde yapmamak marifettir. Bizim gailemiz doğuştan ölünceye kadar bu sporu nasıl yaparız...” diyen Adnan Şafak Yüksel Hocanın konuşmalarından alıntıları böyle yaptık.

ÜÇ KUŞAK BİR ARADA

Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesi karateci üç kuşağı bir araya getirdi. Hocaların hocasıAdnan Safak Yüksel, Hocalar; Murat Bayramoğlu, İbrahim Büyük ve Öğrenciler; Sude, Emine, Hülya.

Milli Takım sporcusu hoca ve öğrenciler çok samimi olarak düşüncelerini bizimle paylaştılar. Gelecek için ümit veren, güzel sözler duyduk... SPOR BİR TERBİYEDİR

“Sadece gösteriş için spor yapılmaz. Bütün Millet için beden eğitimi yapılmalıdır. Matematik bu kadar küçük olmamalı. Dünyada bir tane şampiyon çıkar. Spor insanlık için yapılmalı, imkânları sen bulacaksın… Şu Türk toplumuna faydalı olmak için çalış… Unutmayın karşınızda kaybeden sporcuda bir insan, onunda ülkesi, annesi, babası var…”

Spor ve insan ilişkileri konusunda çok önemli konulara işaret etti. Adnan Safak Yüksel'e katılım belgesini TYB İzmir Şube Başkanı Mahir Adıbeş verdi. Bu konuda bizimle birikimlerini paylaşan Adnan Safak Yüksel hocaya çok teşekkür ediyoruz.

Bu haber toplam 1503 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim